DEBATT

Debatt: Måling av kvalitet

Bommer om kvalitet i private barnehager

Tilfredshet, ikke kvalitet?

TAR FEIL: Artikkelforfatteren mener professor emeritus Arne Holte bommer i sin kritikk. Her hilser den tidligere assisterende direktøren ved Folkehelseinstituttet på kronprinsparet ved en tidligere anledning.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TAR FEIL: Artikkelforfatteren mener professor emeritus Arne Holte bommer i sin kritikk. Her hilser den tidligere assisterende direktøren ved Folkehelseinstituttet på kronprinsparet ved en tidligere anledning. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Arne Holte tror og mener mye i sitt innlegg om private barnehager i Dagbladet forrige uke. Han mener undertegnede og andre misbruker data for å fremstille private barnehager som bedre enn offentlige, og tror at dette er basert på én undersøkelse fra Fafo. Samtidig tror han mye om foreldre som har barna sine i private barnehager.

Over halvparten av alle norske barn går i en barnehage drevet av private. Det er ingen grunn til å tro at foreldrene deres er annerledes enn foreldre som har barn i offentlige barnehager. De betaler det samme for barnehageplassen som for kommunale, da en politikk som ikke er ideologisk styrt fra venstresida har åpnet for at private og kommunale skal få drive under samme betingelser.

Han tror at foreldrene tror at kvaliteten i private barnehager er best, og at dette er grunnen til at de velger privat. Han skal i hvert fall ha for å ikke misbruke data. Han forholder seg ikke til data i det hele tatt. Han tror og forutsetter, ganske fordomsfullt, hvorfor norske foreldre velger privat barnehage. Da er det vel innafor at jeg tror at norske foreldre velger det som er best for sine barn og mest praktisk for familien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer