DEBATT

Debatt: Libya

Bommer om Libya-redegjørelsen

Jeg anbefaler Dagbladet å lese min redegjørelse, hvor det framkommer hva jeg faktisk sa, heller enn å basere sin kommentar på hva de mener de hørte.

FEIL: Dagbladet påstår at jeg i min redegjørelse i Stortinget, stempler all kritikk av Libya-operasjonene i 2011 som «ren etterpåklokskap». Det er feil. Utvalgets Libya-rapport identifiserer flere viktige erfaringer og læringspunkter fra 2011. Hvordan nåværende regjering følger opp disse var nettopp et hovedpoeng i min redegjørelse, skriver utenriksminister Ine Eriksen Søreide. .Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
FEIL: Dagbladet påstår at jeg i min redegjørelse i Stortinget, stempler all kritikk av Libya-operasjonene i 2011 som «ren etterpåklokskap». Det er feil. Utvalgets Libya-rapport identifiserer flere viktige erfaringer og læringspunkter fra 2011. Hvordan nåværende regjering følger opp disse var nettopp et hovedpoeng i min redegjørelse, skriver utenriksminister Ine Eriksen Søreide. .Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Dagbladet påstår på lederplass 9. januar at jeg i min Libya-redegjørelse i Stortinget dagen før, stempler all kritikk av Libya-operasjonene i 2011 som «ren etterpåklokskap». Det er feil.

Tvert imot var jeg klar på at rapporten skal danne erfaringsgrunnlag for framtidige norske bidrag i internasjonale operasjoner, og bidra til en mer opplyst offentlig debatt om norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk. Libya-rapporten er et godt redskap i denne sammenheng, slik også Afghanistan-rapporten var det.

Det er flere henvisninger i Dagbladets leder til hva jeg skulle ha sagt og ment som ikke stemmer, men la meg begynne med det overordnede. Utvalgets rapport identifiserer flere viktige erfaringer og læringspunkter fra Libya-operasjonene i 2011. Hvordan nåværende regjering følger opp disse var nettopp et hovedpoeng i min redegjørelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer