Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bommet hårfint

Bård Tufte Johansen var litt for rask med å konkludere at seerne forsvant under Harald Eias nye sex-spalte da han orienterte om seertallene i «Åpen post» i gårsdagens avis.

Det er riktig at tallene falt drastisk i programmet, men det skjedde under en frimerkesketsj et par minutter tidligere.

Bård opplyste at det var Haralds utgreiing om et lite utforsket skrukkete område nedentil som forårsaket at nærmere 70000 seere sa takk for seg under onsdagens program.

Nå viser det seg at han bommet hårfint. Onsdagens program hadde et gjennomsnitt på 259000 seere. Da de nøyaktige tallene fra Forskningen i NRK ble klare i går, viste det seg at det var under en filatelistsketsj mellom klokka 22.51 og 22.53 at 66000 seere falt av.

50000 flere

Da Haralds «sex-skole» gikk i tida mellom klokka 22.53 og 22.57, kom om lag 50000 flere seere til NRK1. Det lover godt for Haralds nye spalte, for Bård uttalte torsdag til Dagbladet at han var skeptisk til flere sex-innslag fra sin makker.

- At frimerkesamling er så upop, er et sjokk. Men vi har ikke prøvd å «lure» noen, sier Bård i en kommentar til Dagbladets oppslag i går.

- Vi trodde de skrudde av på grunn av Haralds skrukk, understreker han.

- Tok en sjanse

Informasjonssjef Hans Hjellemo er lite begeistret for denne omtrentlige omgangen med tall.

- Det er riktig at seertallet gikk ned, men det forelå ingen detaljert informasjon om seernes bevegelser før fredag. «Åpen post»-redaksjonen har uttalt seg mot bedre vitende. Både de og Dagbladet tok en sjanse, sier Hjellemo.

- Jeg beklager at folk i NRK har gått ut med seertall som ikke var korrekte, men jeg beklager samtidig at Dagbladet valgte å kjøre saken på bakgrunn av opplysninger som var omtrentlige, sier Hjellemo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media