Bommet på Fadervår

Prestelærer og bispekandidat holdt andakt på NRK P1.

(Dagbladet.no): Det er ikke alltid lett å holde tunga rett i munnen. Det har bispekandidat i Borg, Halvor Nordhaug, nylig fått merke.

Denne uka har han radioandakt på P1. Men trofaste andaktslyttere oppdaget raskt at Nordhaug gjorde en endring både mandag, tirsdag og onsdag da han avsluttet stunden med Fadervår:

I den eldgamle bønnen fra Matteusevangeliet utelot nemlig Nordhaug en linje, skriver avisa Vårt Land i dag. Det var midtveis i opplesningen at Nordhaug falt for fristelsen til å korte ned bønnen litt:

Han husket «Gi oss i dag vårt daglige brød. Forlat oss vår skyld», men glemte linja om at vi også skal tilgi: «Som vi og forlater våre skyldnere», påpeker Vårt Land.

Ber lytterne om tilgivelse

Nordhaug, som selv leder presteutdannelsen, var ikke klar over at han ikke fulgte læreboka da han avsluttet andakten. Han mener absolutt ikke at folk skal slutte å tilgi hverandre og ber nå ydmykt om tilgivelse for forglemmelsen.

Bønnen ble lest inn én gang og brukt ved hver andakt. Derfor ble samme feil gjentatt tre dager på rad.

- Jeg ba uten tekst og burde selvfølgelig ha husket Fadervår, innrømmer presten overfor Vårt Land. Han synes imidlertid at NRK også burde kunne Fadervår utenat.

- Vi får dele ansvaret, mener han.

Ansvarlig for Radioandakten i NRK, Håkon Olaussen, er også utdannet prest, men synes at bønnen hørtes fin ut.

- Det er rart med sånne bønner. Det høres så riktig ut underveis, forklarer Olaussen til Vårt Land.

Husker du Fadervår? Test deg selv og slå opp i Matteus 6.7 for å sjekke at barnelærdommen sitter.