Debatt: Bompenger

Bompenger er det beste som har skjedd

Takket være bompenger så slipper jeg nå å dele vei med fattigfolk som aldri skulle hatt bil.

USOSIALT: Len deg tilbake og se det største klasseskillet i norsk historie på i hvert fall hundre år oppstå, skriver innsenderen. Bilde fra seksjonen mot bompenger i 1. mai-toget i Drammen i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
USOSIALT: Len deg tilbake og se det største klasseskillet i norsk historie på i hvert fall hundre år oppstå, skriver innsenderen. Bilde fra seksjonen mot bompenger i 1. mai-toget i Drammen i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer
Meninger

La oss være ærlig, kassamedarbeidere på REMA 1000 skulle vel aldri hatt bil? Hva har en de gjort for å gjøre seg fortjent til å kjøre bil? Bil er et gode man fortjener om man er direktør, politiker eller noe annet viktig. Jeg bryr meg fint lite om du er en alenemor med en sykepleierjobb, der du trenger bil for å få dagene til å gå rundt. Hvem ba deg få barn før du ble en direktør eller politiker eller besitter en annen viktig stilling i samfunnet?

Jeg er glad du må parkere bilen. Det gjør at jeg selv slipper å stå og stampe i kø sammen med slike som deg. Og jeg er glad politikken til Ap, MDG, SV, Rødt og Høyre gjør at du endelig må parkere den.

Det gjør at jeg selv kan spare 30 minutter i kø og komme meg enda tidligere til barnehagen slik at jeg får 30 minutter ekstra med mitt verdifulle barn hver eneste dag i forhold til det jeg fikk da jeg måtte dele veien med sånne som deg. Vi kan lage mat sammen og se barne-tv sammen hver dag nå.

Jeg bryr meg fint lite om du må kutte arbeidsdagen din med en time for å rekke å hente barnet ditt i barnehagen, stå på en togstasjon og vente på et tog som aldri kommer, for så å få en bot på 600 kr for hver påbegynte halvtime du kommer for seint for å hente barnet ditt som alltid sitter igjen til slutt og venter. Lage en rask middag til barnet ditt fordi det allerede er over leggetid når dere kommer hjem …

Jeg bryr meg ikke, og det gjør ikke AP, MDG, SV, RØDT eller HØYRE heller, så slutt å klage, len deg tilbake og se det største klasseskillet i norsk historie på i hvert fall hundre år oppstå.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.