Debatt: Bomfinansiering

Bompenger er en trussel mot demokratiet

Det er den kraftige følelsen av «tapt frihet» som er særlig irriterende.

«EKSTRABESKATNING»: De godt over femti bompengestasjonene som skal anlegges i og omkring byen vår er en form for ekstrabeskatning, mener artikkeforfatteren. Foto: NTB Scanpix
«EKSTRABESKATNING»: De godt over femti bompengestasjonene som skal anlegges i og omkring byen vår er en form for ekstrabeskatning, mener artikkeforfatteren. Foto: NTB ScanpixVis mer
Meninger

Jeg har en nabo som er bestemor til tre barn som går i barnehage og i førsteklasse på skolen. Begge foreldrene er i arbeid for å få råd til å bo. Derfor trer min nabo til, bringer og henter. Men det koster. Og det vil koste mye mer! Når de nye bompengestasjonene kommer må hun passere ikke bare en, men opptil flere ringer, og betale i fleng begge veier.

FØRSTEKANDIDAT: Liv Hegna.
FØRSTEKANDIDAT: Liv Hegna. Vis mer

Når man først har kostet på seg å ha en bil, så er denne «ekstrabeskatningen» i form av bompenger en vanskelig pille å svelge. Ærlig talt: Mellom Skøyen og Thune føles det som en politisk tvangstrøye å bli ilagt bompenger når man er på vei til/fra jobb, henter barn i barnehage eller kjører en gammel tante hjem etter en kaffestund. Det er litt ufattelig at ingen sier stopp.

Det er den kraftige følelsen av «tapt frihet» som er særlig irriterende.

Og så er det naturligvis den sosiale forskjellen som den politiske venstresiden legger opp til med hele tiden å favorisere dem som har råd til el-biler, både i forhold til brennstoff og bompengepasseringer. Ingen har (selvfølgelig) tenkt på å dele ut gratis bensin til dem som bruker bensinbilen sin til å hjelpe andre i familie eller blant venner.

De godt over femti bompengestasjonene som skal anlegges i og omkring byen vår er en form for ekstrabeskatning. De aller fleste er i sitt stille sinn imot utbyggingen av slike «sperrer» i byen. Likevel durer den rødgrønne bystyreledelsen på. Vi står derfor overfor en trussel mot demokratiet! Innenfor «bymurene» har bompenger ikke noen plass!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.