Anmeldelse: Bon Iver - «i,i»

Bon Iver i tåka

Roter seg bort på album nummer fire.

NUMMER FIRE: Justin Vernon, frontfigur og per definisjon Bon Iver, roter det til for seg på album nummer fire. Musikken er like pretensiøs som albumtittelen «i,i» og mange av låttitlene, mener vår anmelder. Foto: NTB Scanpix
NUMMER FIRE: Justin Vernon, frontfigur og per definisjon Bon Iver, roter det til for seg på album nummer fire. Musikken er like pretensiøs som albumtittelen «i,i» og mange av låttitlene, mener vår anmelder. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Bon Ivers fjerde album har vært tilgjengelig på strømming en stund, og anmeldelsene har for det meste vært ekstatiske. Bare britiske The Guardian skiller seg ut av de store med tilnærmet slakt, mens søsteravisa The Observer roser albumet opp i skyene. Justin Vernon, som er Bon Iver, engasjerer i hvertfall!

Men hva er det egentlig han holder på med? Han som satte en skyhøy standard for seg sjøl med det overbevisende debutalbumet «For Emma, Forever Ago» (2008), nedstrippet og dynket i «vakker»kjærlighetssorg, skapt under full isolasjon på ei hytte.

Pretensiøst

Debuten var et vinteralbum, etterfulgt av et vår- og sommeralbum - og nå er høstalbumet «i,i» her.

Og det er ikke bare årstida som er forandret, også artisten har tatt mange steg i en annen retning. Feil retning. Han vil gjerne være veldig annerledes, og lykkes med det. Men det betyr jo ikke automatisk at det er genialt.

Ambisøst - og pretensiøst

Lydbildet ble mer vidløftig allerede på album nummer to, «Bon Iver», og «tar av» på nummer tre, «22, A Million». Det er ikke nødvendigvis noe galt i det, og mange vil mene at han skal være sånn. Men det hadde vært fint med en klar retning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer