BOND-DAMENE I OSLO: Seks Bond-damer fra ulike tiår samlet seg i hovedstaden i dag. (F.v) Luciana Paluzzi (78), Martine Beswick (73), Britt Ekland (72), Maryam dAbo (54), Carole Ashby (60) og Tonia Sotiropoulou (28)Foto: Marius Gulliksrud / Stella Pictures
BOND-DAMENE I OSLO: Seks Bond-damer fra ulike tiår samlet seg i hovedstaden i dag. (F.v) Luciana Paluzzi (78), Martine Beswick (73), Britt Ekland (72), Maryam dAbo (54), Carole Ashby (60) og Tonia Sotiropoulou (28)Foto: Marius Gulliksrud / Stella PicturesVis mer

Bond-pikenes forbannelse

- Berømmelsen forsvant da de falt ut av Bonds armer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Den fiktive, britiske agenten James Bond har hatt nok av romanser siden første film hadde premiere i 1962 - faktisk har det blitt en gjeng på hele 75 kvinner.

I går var syv av dem på plass i Oslo for å feire at den fjerde filmen i rekka, «Thunderball», fyller 50 år. Damene, som med unntak av én er kommet i godt voksen alder, kastet glans over en eksklusiv nyvisning av Bond-filmen, og gjorde det på skikkelig Hollywood-vis med glitrende kjoler og rød løper.

Til tross for at interessen var stor for damene som i sin tid fikk status som drømmedamer og sexsymboler, er de færreste av dem, inkludert de resterende 72, kjent for noe særlig annet.

«Bond-forbannelsen»

- De blir ofte fremstilt som tanketomme bimboer og ufarlige glamourmodeller, men det er jo ikke riktig. Mange av dem har veldig utfordrende roller, sier James Bond-entusiast og Dagbladets anmelder Fredrik Wandrup, som påpeker at få av dem har gjort en eksplosiv karriere etter rollen som Bond-jente.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn