Bond slåss mot halvape og farmasøyt

Ny roman i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På oppfordring fra James Bond-pappa Ian Flemings familie, har den britiske forfatteren Sebastian Faulks skrevet en ny roman om Agent 007, informerer BBC News.


Boka, som har fått tittelen «Devil May Care», skal være skrevet i originalforfatterens umiskjennelige stil.

- Min Bond er Flemings Bond - ikke Connery eller Moore eller Craig, uansett hvor sjarmerende de nå er. Og ja, min Bond drikker og røyker like mye som han alltid har gjort. Den kvinnelige hovedrollen - Bond-dama - har litt mer dybde enn Flemings kvinner, men ikke på bekostning av glamouren, sier Faulks til avisa Telegraph.

Halvt ape

Den britiske avisa Telegraph skriver at handlinga i «Devil May Care» er lagt til 1967 og den kalde krigen. I løpet av historien er James Bond innom Midt-Østen, Paris og London, slik byen framsto i de svingende sekstiåra - med yoga, hippier, marijuana og det som måtte høre til.

Bond har gjennom tidene slåss mot mange merkelige skurker og hans nemesis i «Devil May Care» er intet unntak. Doktor Julius Gorner skal nemlig ha en apearm, med pels og det hele.

Historien er foreløpig ukjent, bare et utdrag har lekket ut, men Gorner skal ifølge Telegraph være en farmasøyt fra Baltikum. Han er også, i sjefen M sine ord, «den potensielt farligste mannen de noen gang har støtt på».

Anerkjent forfatter

Bond slåss mot halvape og farmasøyt

Fleming skrev tretten bøker om Bond i sin levetid. Den fjortende, «Octopussy» (noen ganger omtalt som «Octopussy and the Living Daylights»), ble publisert i 1966, to år etter hans død.

«Devil May Care» blir den 22. autoriserte romanen ført i pennen av en annen forfatter. De andre som har prøvd seg er Kingsley Amis, John Gardner og Raymond Benson.


Sebastian Faulks
har arbeidet som journalist i Telegraph og litteraturansvarlig i Independent. Siden 1991 har han vært forfatter på heltid og vunnet en rekke priser.

Han er mest kjent for sin franske trilogi, som består av bøkene «The Girl at the Lion d\'Or», «Birdsong» og «Charlotte Gray».

Jubelår

Utgivelsesarrangementet skal ifølge BBC finne sted ombord på skipet HMS Exeter, som for anledningen ligger til kai ved Tower Bridge i London, i morgen.

Festen markerer også hundreårsjubileet for Flemings fødsel, som tidligere i år har blitt feiret med et eget frimerke og en utstilling på The Imperial War Museum. I disse dager åpner også en utstilling som tar for seg omslagene til Ian Flemings bøker. Den vil etter hvert ta turen utenlands.

I november har dessuten den 23. filmen om Bond, «Quantum Of Solace», premiere, fortsatt med Daniel Craig i hovedrollen.

MED RETT TIL Å DREPE OG FORFØRE: Roger Moore som James Bond, flankert av Maud Adams og Britt Ekland, fra filmen «The Man With The Golden Gun» (1974). Foto: STELLA PICTURES
MED RETT TIL Å DREPE OG FORFØRE: Roger Moore som James Bond, flankert av Maud Adams og Britt Ekland, fra filmen «The Man With The Golden Gun» (1974). Foto: STELLA PICTURES Vis mer
MANNEMANN: Sean Connery som James Bond og Kim Basinger som Domino Petachi i «Never Say Never Again» (1983).
MANNEN SOM SKAPTE BOND: Forfatter Ian Fleming. I år er det hundre år siden han ble født.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer