Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bond til himmels

Over 300 000 nordmenn har allerede sett James Bond-filmen «Tomorrow Never Dies». Fortsetter det i dette action- tempoet, kan det ende med kinorekord for Bond.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Målet er én million besøkende, sier filmsjef Knut Ofstad i filmbyrået UiP.

Hvis det slår til, blir «Tomorrow Never Dies» den mest sette Bond-filmen noensinne i Norge. Den gamle rekorden har den to år gamle «GoldenEye», med 846 000 besøkende. Med én million besøkende, vil filmen også plassere seg helt i toppen av lista over kinosuksesser i Norge til alle tider.

18 millioner

«Tomorrow Never Dies» vises over hele landet. Hele 62 kopier er sendt ut, og bare i Oslo er den allerede sett av 45 000 personer. Halvparten av disse igjen så den på Oslo Spektrum i åpningshelga for to uker siden.

Hittil er det solgt Bond-billetter for 18 millioner kroner siden 19. desember - mer enn det som normalt skal til for å lage en norsk spillefilm. Og «Tomorrow Never Dies» vil garantert få et høyere besøkstall enn det samtlige norske kinofilmer hadde i fjor.

Lunken kritikk

Og det til tross for at anmeldelsene av denne Bond-filmen slett ikke bare var positive: «007 trenger tran,» skrev Dagbladets Liv Jørgensen, ga terningkast tre og konkluderte med at agenten mangler overskudd til å holde tempoet i to timer.

Harald Kolstad, anmelder i Dagsavisen Arbeiderbladet, var enda hardere i sin dom. Han karakteriserer filmen - og publikum - på følgende måte: «Den nye Bond-filmen er stort sett litt verre enn den forrige, og ethvert menneske som frivillig går og ser produktet (...) bør skamme seg.»
Det kan bli trangt om plassen i skammekroken etter hvert...

KINORAKETT: Over 300 000 nordmenn har sett Pierce Brosnan som James Bond i «Tomorrow Never Dies» siden premieren 19. desember.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!