Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bonde i byen

Da Linda slapp ut fra Farmen hadde hun glemt kort- og mobilkodene og ville bare tilbake. Les om odelsjenta som lurte kameraene!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg savnet kjæresten min, så det var godt å komme ut. Men etter en dag ville jeg bare tilbake til Farmen, sier Linda Gjerde (27) til Dagbladet.no.

Hun røyk ut etter å ha tapt sage-konkurransen i lørdagens Farmen-episode. I en halvannen måned hadde hun levd livet slik hun liker det best, og overraskelsen var stor på utsida. Ikke fordi USA var i krig med Afghanistan, men fordi hjernen hadde slettet ting som ikke betydde noe på gården i Hallingdal.

- Vanligvis er jeg flink med tall, men kortkodene og koden til mobilen var borte. Jeg klarte ikke å huske dem, og det ble et svare strev, ler den bilde odelsjenta.

Ga blaffen i krigen

Hun har jobbet på gård hele livet og har tre års høyere landbruksutdanning, men saga hadde hun ikke grep på - selv om kjæresten og familien hans driver skogbruk.

- De var ikke så fornøyde da de hørte hvordan jeg røyk ut. Nå er jeg utstyrt med sag og øks som jeg må trene med, forteller 27-åringen som knapt nok hadde tatt i en øks før konkurransen.

Det første som ventet henne utenfor gårdsporten, var nyheten om terrorangrepet og krigen i Afghanistan. Etter å ha levd i en glassboble, som hun kaller det, i så lang tid, betydde ikke drapene på tusenvis av amerikanere noen ting.

- Hva så, tenkte jeg. Så lenge de ikke bombet blomkålen vår, spilte det ingen rolle. Været og kua var det som var viktig for oss, forklarer hun - og legger til at hun nå selvsagt ser annerledes på det.

Jævlig mat

Egentlig skulle hun bruke høsten på helt andre ting enn å leke gammeldags gård. Hun var nettopp blitt sammen med kjæresten og skulle begynne på revisor-utdanninga samme uke som TV2 ringte. Hun hadde søkt og vært på opptak, men fikk beskjed om at hun ikke passet. Det var før Amir ble skremt vekk fra gården av Jarle med tauet.

- Det var et vanskelig valg, men jeg takket ja, forteller Linda.

Det har hun ikke angret på et sekund. Selv om maten var jævlig, sulten knugende og kameraene ekle i starten. Hun opplevde en og en halv måned hun aldri glemmer og som har lært henne mye. Selv om seerne har fått inntrykk av henne som ei jente som kan være litt tøff og beregnende, mener hun at det er hun som har lurt kameraene.

Mora er storfan

- Jeg slipper billig unna, ler hun og forlanger å bli trodd.

I reality-sjangerens tredje sesong visste hun hva hun gikk til, og hvordan hun ønsket å framstå foran en million tv-seere. Derfor la hun kraftig bånd på det hun kaller «et helt jævlig temperament».

- Jeg tenkte på det hele tiden. Oppholdet er veldig kort, men det du gjør blir husket veldig lenge. Jeg er stolt over at jeg ikke sprakk en eneste gang. Det hadde ikke sett bra ut hvis jeg hadde eksplodert og gravd Liv Anne ned i komposten, innrømmer hun.

Lørdagens episode ble spilt inn 7. oktober, mens hun gjorde sitt inntog i episoden som ble sendt 8. oktober. Dermed har hun hatt anledning til å se alle episodene med seg selv. Hennes største fan er mora.

- Hun tar opp alle episodene, følger med på internett og er veldig stolt av meg - selv om hun var veldig imot det da jeg søkte.

Ønsker en jobb

Denne helga har TV2 booket henne og kjæresten inn på hotell midt i Oslo sentrum. Helt greit for noen dager, men ikke en by hun kan være lenge i.

- Jeg får fnatt av denne helvetesmaskinen. Jeg storkoste meg på Farmen fordi jeg trenger stillhet, natur og en sunn livsrytme. Timene med de gode samtalene med Ronny når kameraene ikke var der, var det beste med hele oppholdet, forteller Linda.

Når vi spør om hva hun ønsket å få ut av oppholdet, kommer svaret raskt:

- En jobb!

Semesteret på revisorstudiene forsvant og hun er lite motivert for videre studier.

- Jeg håper arbeidsgivere har fått et godt inntrykk av meg som ei jente som kan stå på. Jeg tar hva som helst og er klar på dagen, insisterer hun og smiler til kameraet.

MIDT I HELVETES-MASKINEN: Linda trives best blant dyr og skog. Oslomaset klarer hun bare å innta i små doser.Alle foto: MADS LARSEN
MED KJÆRESTEN PÅ HOTELL: Det hun savnet mest under Farmen-oppholdet var kjæresten. I helga har TV2 innkvartert dem på hotell midt i Oslo.
Hele Norges coronakart