#metoo

Bonde Tusvik på metoo-marsj: Forteller om grov trakassering fra komikerkollega

Komiker Sigrid Bonde Tusvik har opplevd grov sextrakassering.

MARSJERER FOR KVINNERS RETT: For andre år på rad arrangeres Women's March som marsjerer for likestilling, mangfold og inkludering. Video: Thea Gryttenholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kvinner og menn over hele verden demonstrerte denne helga for kvinners rettigheter, likeverd og integrering i en metoo-markering. I Oslo deltok omlag tusen kvinner og menn i en marsj, som startet på Youngstorget og ble avsluttet ved Stortinget søndag.

Konferansier Sigrid Bonde Tusvik åpnet metoo-arrangementet «Women’s March» med en personlig tale.

Pådyttet en penis

- Jo, jeg fikk en pikk lagt på låret av en mannlig kollega. Det var for ti år siden. Han er i miljøet, men jeg ser ikke så ofte til ham lenger. Men sånn har det jo alltid vært, sier Sigrid Bonde Tusvik til Dagbladet etter appellen.

I sin appell kom hun med en omskriving av Arnulf Øverlands dikt «Du må ikke sove».

- Du skal ikke tåle så inderlig vel, den penis som legges på låret ditt en sen kveld, sa hun foran de oppmøtte på Youngstorget.

Antastet tre ganger på julebord

Hun forteller at hun bare lo vekk episoden, selv om det var ubehagelig. Og hvis hun skulle beklage det, så er «jeg den sure megga, og han den kule duden», som hun uttrykker det.

Maktmisbruk og trakassering er de siste månedene blitt avslørt i de fleste miljøer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer