Bondegangstere

Bønder-i-byen-rapperne Jaa9 og OnklP er akkurat passe barnslige.

 • Les flere musikkanmeldelser

  CD: Det er klart det er stas når drittunger slår seg løs og bøndene OnklP og Jaa9 har kommet til byen med et oppdrag spiddet fast til høygaffelen.

  På «Sjåre Brymæ» står de for stødig rappsjonglering mellom sleivkjefta spydigheter og kompliserte rimstrukturer. Jaa9 og OnklP stjeler snop fra småunger, avslører julenissen som fake og gjør sitt beste for å grisebanke den sosialdemokratiske idyllen. På «Sjåre Brymæ» er duoen så bitende sarkastisk og politisk ukorrekt at vi til og med kan tilgi den blodirriterende sommerhiten «Kjendisparty» . Så vidt.

  Jaa9 og OnklPs misjon er tydeligvis enten å gjøre livet surt for deg eller få deg til å hånflire. Og selvfølgelig har de fått flere av vennene sine med på leken. Produsentduoen The Nutsons geleider duoens Cherrox-bekledde føtter gjennom en lærerik, men desillusjonerende tur i barnehagen på «Disse barna ...» .

  På den ettertenksomme «Sånn er livet» er den norskspråklige hiphopens grand old man Jørg-1 fra Tungtvann blitt invitert inn på saft-og-vann.

  Ja, til og med Rune Rudberg får seg 15 nye minutter i rampelyset. På gummiballspretne «Stank Ass Ho 2» synger han med mer innlevelse enn noen av deltakerne presterte gjennom hele årets Idol-konkurranse. Og hvordan kan man egentlig motstå et så frekt sjekkerim som OnklPs «Skal du bli med hjem og snakke litt om kvinnesyn?»

  Men så er også hele «Sjåre Brymæ» et eneste langt glis. På mer eller mindre elegant vis rakker OnklP og Jaa9 ned på absolutt alle de kommer over. Etter dette kommer nok skolefriminuttene aldri til å bli de samme.

PASS DEG! På mer eller mindre elegant vis rakker OnklP og Jaa9 ned på alle de kommer over.