Bønder i sør og nord

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MAJORITETEN AV folk som sulter i verden lever i utviklingsland (815 millioner av totalt 852 millioner mennesker), og situasjonen ser stadig ut til å forverre seg. Stor innsats har blitt lagt ned for å snu denne utviklingen, men foreløpig er lite oppnådd. Årsaken er i stor grad at småbønder ikke får mulighet til å oppnå tilstrekkelige fortjeneste på grunn av internasjonal markedsinnflytelse. Det er derfor vårt ansvar å drive strategisk politikk for å forhindre en videre marginalisering av de fattige.Lands muligheter til å iverksette ønskede tiltak for å korrigere markedssvikt som går ut over bønder har gradvis blitt fjernet, og denne må gjenopprettes. Vi trenger en forandring fra støtte til eksportorientert jordbruk til en politikk som fullt ut støtter matproduksjon for hjemmemarkedet. Vi må beskytte våre markeder tilstrekkelig mot produkter som gjør prisene ustabile, og huske at lokale og regionale markeder håndterer et omfattende mangfold av jordbruksprodukter. Slike markeder bidrar i stor grad til disse landenes utvikling og fattigdomsbekjempelse. Derfor er det nødvendig å stoppe politikken som fører til avhengighet av matvareimport gjennom aktuelle støttemekanismer rettet mot å fremme lokal matproduksjon der det er komparativ fordel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer