Bondevik åpner Julemusikantene

For åttende år på rad inviterer Dagbladet til førjulsstemning på Egertorget i Oslo. Fredag ønsker statsministeren velkommen.

Julemusikantene er blitt en tradisjon. Norske artister fra alle leirer står i kø for å spille gratis og fryse på Egertorget. Men de gjør det med glede fordi pengene som kommer inn, går uavkortet til Frelsesarmeens arbeid.

Statsminister Kjell Magne Bondevik har tatt kontakt med Frelsesarmeens og Dagbladets Julemusikanter med ønske om å få lov til å åpne årets første konsert førstkommende fredag. Bondevik har tidligere år vært på Egertorget og hørt på og lagt penger i bøssa.

Til nå har Julemusikantene samlet inn ufattelige 3,3 millioner kroner. Pengene kommer godt med, både til slumstasjonen og til suppebussen som sørger for at folk med dårlig råd, hjemløse, prostituerte, alkoholikere og narkomane får noen næringsrike måltider i løpet av uka.

Det blir et stort spenn i det musikalske uttrykket på Egertorget. Fire ganger i uka fram til siste lørdag før julaften får publikum anledning til å høre pop, rock, country, blues og hip hop fra noen av landets beste artister.

Flere av dem er gjengangere.

D.D.E er med for sjuende gang, Lars Lillo-Stenberg og Vidar Busk har vært med seks ganger.

Konsertene på hverdagene begynner kl 16.00 og varer en snau time, litt avhengig av hvor kaldt det er. Lørdager går Julemusikantene på scenen kl 13.00 og holder på et par timer.

Fredagens åpningskonsert begynner kl 15.30.

Parallelt med konsertserien pågår det også en stafett hvor aktører i næringslivet utfordrer hverandre til å gi penger.

Spørsmål vedrørende Julemusikantene kan rettes til Anders Grønneberg, tlf. 90 61 10 91 eller e-post: agr@dagbladet.no.