Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bondevik ga yatzyråd

Det eneste tilløp til kaos under TV-aksjonen i går var da statsminister Bondevik kom tjue minutter for seint med sjekken fra Regjeringa. Men han veide opp med å gi yatzyråd til Anne Grosvold i pausen.

- Strålende fornøyd

I pausene mellom sendingene strenet Ingolf Håkon Teigene til røykerommet, mens Anne Grosvold kastet seg over terningene.

Da Bondevik kom forbi på vei til studio, var hun ikke sen om å søke råd hos yatzyeksperten.

-Du, Bondevik, hva gjør jeg når jeg satser på hus og har fire femmere og en sekser?

-Du må gå for femmerne, råder statsministeren.

-Nei nei nei, jeg trenger en sekser, sier Anne og jamen får hun det ikke som hun vil.

Ingolf Håkon Teigene står i et hjørne av pauserommet og blar gjennom papirene sine.

-Skjelver du på hendene, Teigene?

-Gjør jeg det? Ikke mer enn det som er naturlig for en femtiåring. Dette går over all forventning, jeg hadde trodd det ville bli mye verre. Vi har så god stemning i studio at jeg er helt overveldet, sier Teigene mens brunkremen bobler i ansiktet hans.

Flaggskip

80 NRK-folk må til for å få kjempeløftet som TV-aksjonen er til å gli som den skal. 20 millioner kroner punge kanalen ut med. Circa fem får de tilbake fra Flyktningerådet.

-Seks timers sending koster, men det har aldri vært snakk om å kutte på dette. TV-aksjonen er et flaggskip for oss, sier prosjektleder Jon Sletbak. TV-aksjonene er det største studiobaserte programmet NRK har.

-Vi har hatt stabile seertall på 15-20 prosent de siste årene, og det er vi fornøyd med. I år har vi 25-årsjubileum, men allerede før 1974 eksisterte det lignende aksjoner i radioen. Reporterne våre så behovet for en nasjonal innsamlingsaksjon; Erik Bye i Biafra og Arne Fjørtoft i Bangladesh var blant initiativtakerne, forteller Sletbak, mens de på bordet ved siden av allerede har begynt å planlegge neste års sending. Da skal pengene gå til Amnesty International.

Askeladden

Når Bondevik har overlevert Regjeringas sjekk til generalsekretæe Ola H. Metliaas vil han se Sportsrevyen. Rosenborg er seriemestre for sjuende gang på rad, og Molde har tapt for Strømsgodset.

-Jeg hørte det på radioen. Triste greier, men jeg må ha med meg Sportsrevyen. Fjernsynsdirektør Hans Tore bjerkaas tilbyr kontoret sitt, og Bondevik, hans sekretær Gunnar Husan, Bjerkaas, programsjef for faktaavdelinga Oddbjørg Aasen Bjørdal og Dagbladet trykker oss sammen i heisen ned til Bjerkaas' kontor. Der får Bondevik hoderistende se Roseborg stikke av gårde med pokalen.

-Jaja, det er artig med Kjelsås, da, hvis de rykker opp. Askeladden, liksom, trøster statsministeren seg med.

GODE YATZIRÅD: Anne Grosvold lot konge være knge og tok fram terningene i hver pause. Da Bondevik satte seg ned ved bordet, var hun snar til å be ham om råd.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media