Bondevik holdt juleappell

Statsminister Kjell Magne Bondevik varmet opp for dagens julemusikanter, oslobandet Big Bang.

Unge tilhørere trippet utålmodig og ventet på at rockebandet The Big Bang skulle slippe til da statsminister Kjell Magne Bondevik i ettermiddag stilte opp på Egertorget i Oslo for holde appell og støtte Frelsesarmeens juleinnsamling.

Dagbladet arrangerer Julemusikant-konsertene på Egertorget i førjulstida. Konsertene er gratis, men bøssebærere går rundt på torget og tar imot gaver fra tilhørerne. Pengene går til Frelsesarmeen.

- Vi vet at Frelsesarmeen når fram til dem som har det vanskelig. La oss derfor støtte dem, sa statsministeren.

Han viste til at de alle fleste av oss opplever en god førjulstid og kan se fram til en god jul

- Men for en del er jula tøff. De lever kanskje på gata og sliter med rusavhengighet. La oss gjøre hva vi kan for å gjøre jula best mulig for dem, sa Bondevik, som la til at den største glede i livet er å glede andre.

Statsministeren fortalte ellers at han regner med å kunne få noen rolige dager i jula.

- Jeg har allerede fått mange CD-er med julemusikk, også Frelsesarmeens juleplate. De spiller jeg hjemme i stua. Lytter til musikk og skriver julepost, sa Bondevik, som karakteriserte julehøytiden som et møte mellom himmel og jord - mellom tid og evighet.

Så overlot statsministeren scenen til Big Bang, og stemningen på Egertorget steg ytterligere.

Og Øystein Greni, Nikolai Eilertsen og Olaf Olsen koste seg i kulda. Etter en kaffekopp i suppebussen til Frelsesarmeen, ga de publikum sin største hit, «Girl in Oslo», som ekstranummer.

- Det gikk jo fint dette. Det er lenge siden vi har spilt live, så dette var moro, sa Greni til Dagbladet etterpå. Bandet ga tidligere i år ut livealbumet «Radio Radio Tv Sleep», og skal ha noen konserter i Oslo nå før jul - utsolgt alt sammen.

(Dagbladet.no/NTB)

STØTTE: Statsminister Kjell Magne Bondevik holdt en appell der han anbefalte å støtte Frelsesarmeens, her representert ved markedsjef Jan Størksen.