Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Bone» kommer i spillform

Ta turen til den mystiske tegneseriedalen.

(Dagbladet.no): Da den amerikanske Jeff Smith begynte å fantasere om «Bone»-verdenen, hadde han ennå ikke kommet seg ut av barnehagen.

Nå, endel år seinere, er tegneserien «Bone» en etablert suksesshistorie. Smith har vunnet et lass av Eisner-priser, og «Bone»-heftene selges i stort antall verden rundt.

Helter og farer

Når de tre vidt forskjellig fetterne Fone Bone, Phoney Bone og Smiley Bone blir jaget ut av Boneville, roter de seg etterhvert inn i en mystisk dal der farene lurer i mangfold. Fetterne vil tilbake til Boneville, men det skal vise seg å bli vanskeligere enn de kunne tro.

Heldigvis møter de tre ikke bare fæle folk på veien. Den vakre Thorn skal vise seg å spille en stor rolle i guttas liv - spesielt Fone Bones - og den røde dragen kommer til unnsetning gjentatte ganger.

Kommer i spillform

Nå er det klart at spillutviklerne Telltale Games skal lage en spillversjon av «Bone». Det amerikanske firmaet ble dannet av veteraner fra spillselskapet LucasArts etter at «Sam\'n\'Max»-oppfølgeren gikk i dass.

- Da vi så kampanjen, og hvor lei seg folk ble, visste vi at vi måtte starte Telltale Games, fortalte Kevin Bruner i firmaet den gang.

FØRSTE MØTE: Her ser du det første møtet mellom Fone Bone og Thorne. Det er tydelig hvilken vei det går ... Foto: Boneville.com
FØRSTE MØTE: Her ser du det første møtet mellom Fone Bone og Thorne. Det er tydelig hvilken vei det går ... Foto: Boneville.com Vis mer

Ettersom utviklerne har lang erfaring i å lage humoristiske og originale spill, er det god grunn til å glede seg til det kommende «Bone»-spillet.

- Tro mot originalen

Telltale Games skriver i hvert fall på sin noe spede produktside for spillet at de lover å ivareta «all humor, sjarm og mystikk fra Jeff Smiths tegneserie».

I tillegg skriver de at fans av både tegneserien og av adventurespill generele vil finne et nytt hjem i dalen, der de kan utforske kjente områder og konversere med alle dens innbyggere.

Spillet utvikles til PC, og Telltale Games har ikke kommet med noe informasjon om når vi kan vente oss spillet.

Er du nysgjerrig på å lese mer om «Bone» kan du lese utdrag fra tegneserien, eller gå i butikken og kjøpe den glimrende samleboka som nylig kan kommet ut.

LOV Å HÅPE: Gutta i Telltale Games er bransjeveteraner med gode adventurespill i porteføljen. Derfor er det lov å ha forhåpninger om at «Bone»-spillet ikke vil gjøre skam på tegneserien.