Bønnemøte mot Manson

KRISTIANSAND (Dagbladet): Uforståelige ord ropes ut og et hundretall disipler strekker hendene mot himmelen. Pinsevenner og troende ber og taler i tunger. For å hylle Gud og Jesus. Men mest for å skremme bort Satan og Marilyn Manson.

Stedet er Bendiksbukta, der Quart-festivalen snart åpner med skrekkrockeren Manson som en av sine hovedattraksjoner.

- Det verste er den åpenlyse tilbedelsen av Satan. De ønsker død og fordervelse over de kristne. Da må vi løfte opp budskapet med motsatt vinkling, sier Øyvind Valvik, daglig leder i Filadelfia-menigheten i Kristiansand.

Rigger festival

Men det er Quart som er herrer i Bendiksbukta nå. På stranda rigges teltscener opp. En maskin kjører forbi sangen og bønnesusen. Grønt gras ønsker festivalen velkommen. Quart-ledelsen bryr seg lite om bønnene.

- Trenger du og Quart-festivalen forbønn?

- Om de har behov for å gjøre det, så klart de skal få lov. Men om Marilyn Manson hadde visst om dette, hadde han sikkert gnidd seg i hendene og takket for all PR-en, gliser pressesjef Pål Hetland.

Bønnemøtet står samlet i ring, noen med store bibler i hendene. Mange er så gamle at de ikke ville satt sine bein på Quart-festivalen uansett artister. Andre var altfor gamle for Woodstock - men halvparten er unge og ubesudlede av rockfestivaler.

- Jeg tror Gud kan høre vår bønn, og at han har makt til å gripe inn i situasjonen, sier Bente Isaksen (19).

I fjor var det bønnemøte på Torvet. Marilyn Manson avlyste sin Quart-konsert ti dager seinere.

- Jeg var med i fjor, og tror ikke avlysningen var helt tilfeldig. Men Herrens veier er uransakelige, sier Bente og snurrer på en blå hårlokk.

Vil ikke høre

- Har dere vært på Quart-konserter?

- Nei, jeg hører bare på kristen musikk, sier Bente.

- Det er så dårlig innhold i tekstene i den musikken. Jeg har aldri hørt Marilyn Manson, og vil ikke heller, sier Lise Bryntesen (18).

Møteledelsen minner stadig om media som står i bakgrunnen. Det er åpenbart at oppmerksomheten er sterkt ønsket. Filadelfia-lederen forlater graset.

Ikke skuffet

- Ble dere bønnhørt i fjor og vil gjenta suksessen nå?

- Det er vanskelig å si, men jeg ser ikke bort fra det. Vårt ansvar er å be. Herrens ansvar er å gi svar. Vi har ikke behov for å be død og ulykker over Manson. Vi vil vise at det fins mer enn destruktive krefter, sier Valvik.

- Hva sier dere om Manson også i år melder avbud?

- Amen, sier Valviks kvinnelige følge spontant.

- Og om de kommer likevel?

- Da blir vi ikke skuffet, for Herrens veier er uransakelige, sier Lise Bryntesen.

KJENNER IKKE: Lise Bryntesen (18) og Bente Isaksen (19) har aldri hørt Marilyn Manson. Men vil gjerne stanse musikken som har så dårlig innhold.
LYKTES: Nå håper pinsevennleder Øyvind Valvik å gjenta suksessen fra i fjor, da Marilyn Manson avlyste sin konsert.