Bonnevie med svaksynte øyne

Slik ser skuespiller Maria Bonnevie ut for en person med øyesykdommen Retinitis Pigmentosa.

RETINITIS PIGMENTOSA: Erle Kyllingmark har tolket netthinnesykdom som gradvis snevrer inn synsfeltet og gir kikkertsyn. Modellen er venninnen Maria Bonnevie. Foto: Erle Kyllingmark
RETINITIS PIGMENTOSA: Erle Kyllingmark har tolket netthinnesykdom som gradvis snevrer inn synsfeltet og gir kikkertsyn. Modellen er venninnen Maria Bonnevie. Foto: Erle Kyllingmark Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er i alle fall slik fotograf Erle Kyllingmark har forsøkt å avbilde sykdommen som gradvis snevrer inn synsfeltet.

Hun er en av til sammen 18 fotografer som bidrar på utstillingen «Mer enn ingenting», som åpner på Rådhuskaia i Oslo torsdag. Bak står Blindeforbundet som vil at seende skal se verden med de svaksyntes øyne.

Erle Kyllingmark brukte sin venninne, skuespilleren Maria Bonnevie, som modell. Bildet ble til etter en samtale med en person som har øyesykdommen Retinitis Pigmentosa.

Fantasi- Hun jeg snakket med om dette fortalte om hvordan hun skanner et område, for så å visualisere noe der hun ikke ser, slik at hun likevel har et inntrykk av hva helheten er. Noen ganger konstruerer hun automatisk ting i det blinde området, uten at det nødvendigvis stemmer med virkeligheten, sier Kyllingmark.

- Derfor bestemte jeg meg for å beholde en slags tegnet versjon av bildet i blindsonen. En blanding mellom fantasi og virkelighet, sier hun.

Sammen med henne stiller blant andre fotografene Tom Sandberg, Knut Bry, Marcel Leliënhof, Bård Ek, Julie Pike og Per Heimly ut sine bilder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer