TIL NORGE: Bonnie Raitt (68) kommer til Notodden og Trondheim for å gjøre to konserter i august neste år. Det blir første gang i Norge på 14 år.
TIL NORGE: Bonnie Raitt (68) kommer til Notodden og Trondheim for å gjøre to konserter i august neste år. Det blir første gang i Norge på 14 år. Vis mer

Festival

Bonnie Raitt til Trondheim og Notodden

Har sikret seg bluesikonet til neste års festivaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gjennom et samarbeid mellom Notodden Blues Festival og Olavsfestdagene i Trondheim er det klart for Bonnie Raitts første norgesbesøk siden konserten på Norwegian Wood i Oslo i 2004. Onsdag 1. august står hun på scenen i Trondheim og to dager seinere står Notodden for tur.

20 millioner album

TIL NOTODDEN: Adam Douglas. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TIL NOTODDEN: Adam Douglas. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Bonnie Raitt har stått øverst på ønskelista vår i mange år, og endelig har vi lykkes. For oss er hun den perfekte oppfølgeren til årets store jubileumssuksess med Buddy Guy, sier festivalsjef Jostein Forsberg i Notodden.

Den amerikanske slidegitaristen og sangeren, som fylte 68 år for tre uker siden, mikser blues, rock, roots og pop på en særegen måte. Hun fikk sitt store kommersielle gjennombrudd i 1989 med albumet «Nick Of Time», hun har solgt nærmere 20 millioner album og har innkassert hele ti Grammy Awards på veien.

Prestisjetungt

TIL NOTODDEN: Southern Avenue.
TIL NOTODDEN: Southern Avenue. Vis mer

- Dette er kanskje den mest prestisjetunge signeringen vi noen gang har gjort. Blant Bonnie Raitts mange beundrere finner man artister som Eric Clapton, Adele, Katy Perry, John Mayer og B.B. King. Det har vært utslagsgivende at vi har kunnet samarbeide med vår tidligere knutepunktfestivalkollega, Olavsfestdagene, om dette, sier Forsberg.

Adam Douglas

I tillegg til Bonnie Raitt kan Notodden Blues Festival melde om gjensyn med Adam Douglas, nå som «Stjernekamp»-vinner, Knut Reiersrud Band, gitaristen og sangeren Ana Popovic, samt at det blir norgesdebut for New Orleans' egen bluesmester John Cleary og det Forsberg omtaler som det heteste bandet i Memphis akkurat nå, Southern Avenue.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer