Festival

Bonnie Raitt til Trondheim og Notodden

Har sikret seg bluesikonet til neste års festivaler.

TIL NORGE: Bonnie Raitt (68) kommer til Notodden og Trondheim for å gjøre to konserter i august neste år. Det blir første gang i Norge på 14 år.
TIL NORGE: Bonnie Raitt (68) kommer til Notodden og Trondheim for å gjøre to konserter i august neste år. Det blir første gang i Norge på 14 år. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gjennom et samarbeid mellom Notodden Blues Festival og Olavsfestdagene i Trondheim er det klart for Bonnie Raitts første norgesbesøk siden konserten på Norwegian Wood i Oslo i 2004. Onsdag 1. august står hun på scenen i Trondheim og to dager seinere står Notodden for tur.

20 millioner album

- Bonnie Raitt har stått øverst på ønskelista vår i mange år, og endelig har vi lykkes. For oss er hun den perfekte oppfølgeren til årets store jubileumssuksess med Buddy Guy, sier festivalsjef Jostein Forsberg i Notodden.

Den amerikanske slidegitaristen og sangeren, som fylte 68 år for tre uker siden, mikser blues, rock, roots og pop på en særegen måte. Hun fikk sitt store kommersielle gjennombrudd i 1989 med albumet «Nick Of Time», hun har solgt nærmere 20 millioner album og har innkassert hele ti Grammy Awards på veien.

Prestisjetungt

- Dette er kanskje den mest prestisjetunge signeringen vi noen gang har gjort. Blant Bonnie Raitts mange beundrere finner man artister som Eric Clapton, Adele, Katy Perry, John Mayer og B.B. King. Det har vært utslagsgivende at vi har kunnet samarbeide med vår tidligere knutepunktfestivalkollega, Olavsfestdagene, om dette, sier Forsberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer