Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bonnier i forhandlinger om oppkjøp

Madcon og Bigbang kan bli kolleger.

(Dagbladet.no): Er plateselskapet Bonnier Music kjøpt opp av giganten Warner Music? Det hevdet den svenske avisa Expressen i dag .

I Norge har Bonnier avtaler med artister som Madcon, Mira Craig og Henning Kvitnes. Warner Music har blant andre Bigbang, Anne Grete Preus og Surferosa i sitt repertoar.

Fra offisielt hold benektes det imidlertid at noen avtale er underskrevet.

- Det er forhandlinger i gang, såpass kan jeg si. Men hvor langt de har kommet, og hvem som er partene, er det for tidlig å si noe om, sier Cai Leitner, administrerende direktør i Bonnier Amigo Music Norway, til Dagbladet.no.

Fjernet saken

Expressen beskrev oppkjøpet som klart, men har seinere fjernet saken fra sin nettutgave.

Leitner bekrefter at det også vil få konsekvenser for den norske avdelingen av selskapet, om forhandlingene i Sverige blir sluttført.

- Men disse konsekvensene vil ikke nødvendigvis bli negative. Bonnier har en etablert posisjon i den norske bransjen, sier Leitner.

SUKSESS: Bonnier har hatt suksess med artister som Madcon og Mira Craig. Nå er selskapet i forhandlinger, trolig med giganten Warner Music. Foto: LARS EIVIND BONES
SUKSESS: Bonnier har hatt suksess med artister som Madcon og Mira Craig. Nå er selskapet i forhandlinger, trolig med giganten Warner Music. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer

Han er ikke redd for at det multinasjonale selskapet vil spise opp svenskeide Bonnier, som har kunnet vise til gode tall i Norge de siste årene.

- Jeg ber om forståelse for at dette er en følsom situasjon. Men at det overhodet føres slike forhandlinger er nok først og fremst et bevis på Bonniers suksess, sier Leitner.

Blir en gigant

General Manager i Warner Music, Guttorm Raa, ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.no

Bonnier Amigo ble startet i 1999 og hadde i 2007 en omsetning på drøyt 46 millioner kroner. Det gir en markedsandel på 6,6 prosent og gjør dem til Norges femte største plateselskap.

I januar i fjor kjøpte Bonnier Music opp det norske selskapet Tuba Records.

Warner Music er på sin side, med en markedsandel på 11,1 prosent, Norges fjerde største plateselskap. En sammenslåing kan resultere i et selskap på størrelse med SonyBMG.

- En katastrofe

Asbjørn Slettemark, redaktør i bransjetidsskriftet Faro Journalen, sier at en eventuell sammenslåing vil få betydelige konsekvenser.

- Det som skjer er at Bonnier Amigo ved et oppkjøp mest sannsynlig blir lagt under Warner. Avtaler mellom artistene og Bonnier vil da bli videreført til det nye selskapet, og da blir det opp til Warner selv å bestemme hvilke artister de ønsker å beholde, sier Slettemark.

Den svenske bransjeveteranen Bert Karlsson sier til Expressen i dag at et oppkjøp vil være en katastrofe.

- Det er klart jeg er opprørt! Det er en katastrofe og det kommer til å gå hardt ut over artistene. Det finnes snart ikke noe svensk platemarked igjen, sier Karlsson til den svenske avisa.

VIL FÅ KONSEKVENSER: Et eventuelt oppkjøp vil føre til at Bonnier underlegges det nye selskapet, tror Asbjørn Slettemark.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media