Bonnier Media avvikler virksomheten i Norge

58 ansatte rammes.

Bonnier Media står blant annet bak magasinene Costume, Bo Bedre, Tara og BoligPluss. Selskapet har i tillegg åtte nettsteder. Nå legger de ned virksomheten i Norge. Det melder Dagens Næringsliv torsdag ettermiddag.

Grunnen er at selskapet har slitt med å drive lønnsomt i Norge. Hovedgrunnen til dette, er skuffende print- og papirinntekter. Selskapet har ikke klart å kompensere for tapte magasininntekter digitalt, skriver avisa.

- Vi har den siste perioden jobbet intensivt for å finne alternative løsninger som kunne unngått dette utfallet. Dessverre var ikke det nok. Vi er nødt til å tenke annerledes på hvordan magasinene og nettstedene skal utgis, og jeg tror modellen vi har landet på vil sikre fortsatt gode produkter for lesere og annonsører, sier daglig leder Trond Juliussen i en pressemelding.

I tillegg til nesten 60 ansatte i Norge, rammes Juliussen selv av beslutningen, og slutter når selskapet er avviklet. Ifølge Bonnier Media vil magasinene Costume, Tara og Bo Bedre leve videre, men med en annen produksjonsmodell.

Norsk Journalistlag (NJ) opplyser ifølge NTB at de har vært til stede på et allmøte hos Bonnier torsdag, og at de jobber tett opp mot redaksjonsklubben.

- Vi vil ivareta hvert enkelt medlem på best mulig måte i denne vanskelige situasjonen, og vi vil bistå i den videre prosessen slik at våre medlemmers rettigheter ivaretas, sier NJ-leder Hege Iren Frantzen i en pressemelding.

Journalistlaget understreker at det er svært sjelden at medievirksomheter legges ned.

- Det understreker alvoret i situasjonen, skriver NJ, ifølge NTB, som også noterer at det nylig ble kjent at Bonniers konkurrent, Egmont Publishing, skal spare 23 millioner og kutte 29 årsverk. Kvinne- og livsstilsmagasinene i Egmont fjernet alle faste journalister for tre år siden, skriver DN.