Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bono deltar i nobelt TV-show

U2-vokalist Bono, Kris Kristofferson og Sinead O\'Connor er blant artistene som deltar i et TV-show sendt fra Løvebakken foran Stortinget 8. desember.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Programmet er dedisert den fengslede nobelprisvinneren Aung San Suu Kyi, som fremdeles sitter i husarrest i sitt hjemland Burma, og arrangeres av Nobelinstituttet og Worldview Rights i forbindelse med Nobelprisens 100-årsjubileum, skriver Aftenposten.

De norske artistene Mari Boine og Knut Reiersrud deltar også i TV-showet.

Bono vil ikke være fysisk til stede under sendingen, men framføre en spesialversjon av sangen «Walk On» via satellitt.

I videoen til denne sangen som i disse dager vises på fjernsynsstasjoner verden over, bærer Bono en t-skjorte med bilde av Suu Kyi, som selv deltar mot slutten med en hilsen.

Kris Kristofferson skal synge en nyskrevet låt, «The Circle», mens Sinead O\'Connor synger a cappella Frans av Assisis bønn - «Make me a channel».

Flere tidligere fredsprisvinnerne, som Desmond Tutu og Dalai Lama, vil være til stede under sendingen.

I forbindelse med showet gir Kirkelig Kulturverksted ut en CD, hvor inntektene går til Kyis arbeid for menneskerettigheter og demokrati i Burma. TV-sendingen vil bli mulig å ta inn i 230 land over hele verden.

- Jeg tror at vi med dette vil kunne gi Aung San Suu Kyi et kulturelt simultant håndtrykk, i en tid da vi mer enn noensinne må stå sammen for å få til fred og demokrati, sier generalsekretær Rune Hersvik i Worldview Rights.

(NTB)

Hele Norges coronakart