Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bono fikk dem hjem

Black Rebel Motorcycle Club (B.R.M.C.) blir omtalt som rockens redningsmenn, men ble presset ut av USA. Ved hjelp av Bono vender de tilbake og tar revansje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM (Dagbladet): - Nei, vi har verken reddet rocken eller frelst noen. Men det er veldig hyggelig med den anerkjennelsen vi har fått. Den nye plata bekrefter at det vi gjør er riktig.

- Vi har ikke altfor mange fans, men de vi har er dedikerte. Pressen er interessert, selv om meningene der ofte er delte, sier Robert Turner.

En av fansen er U2-sanger Bono, som hjalp trommis Nick Jago med visum til USA.

Dagbladet møter San Francisco-trioen i

Gamla stan, under brua til Söder.

«Jaget» ut av USA

Gutta forteller at den britiskfødte trommeslageren Nick Jago fikk trøbbel med oppholdstillatelsen. Vel vitende om at han aldri fikk ny innreisetillatelse, forlot de Statene og slo seg ned i London. Siden Jago ikke kunne dra tilbake, følte også Robert Turner og Peter Hayes seg presset ut av hjemlandet.

- Vi måtte være sammen alle tre. Forsøkte noen jobber med Verve-trommisen Peter Salisbury, men det fungerte ikke. Det er først når du mister noe at du forstår betydningen av det.

- Bono hørte om visumproblemene og tok kontakt med myndighetene. Det ordnet seg. Har du trøbbel med myndighetene, er tydeligvis Bono rett mann, fleiper Turner.

Albumet «Take Them On, On Your Own» ble til i London. Først i vår kunne bandet flytte tilbake til San Francisco, etter ett år i Europa. Problemene på hjemmebane har også ført til at de ikke nyter samme popularitet der som i Europa.

Enda mørkere

- «Take Them On» er den mest amerikanske plata vi har gjort. Den er svartere, hele ideen med bandet er tydeligere.

Gutta vil ikke overvurdere sin betydning, men legger heller ikke skjul på at B.R.M.C. og kollegene i The White Stripes, The Strokes og The Dandy Warhols har brakt nerve inn i rocken. Eller som de selv sier, the spirit, the spark er tilbake. - Og dette er bare begynnelsen. Vi har mye mer å gi, både live og på plate.

Rock og sekreter

Og det fikk vi bekreftelse på. Seint torsdag kveld på Stockholm-klubben Debaser dro de i gang en intens og minimalistisk oppvisning i mørk, mektig og skitten rock. Bandet har stil, og stråler av mørkt begjær.

Albumet «Take Them On, On Your Own» ble anmeldt her i avisa til terningkast 5 forrige uke.

- M.R.M.C. handler om kjemi og at vi lar musikken styre. Musikken er sjefen, sier Peter.

Robert og Nick sier at ingen av dem er spesielt dyktige og fingerferdige musikere.

- Men vi har riktig musikkforståelse. Flinkiser spiller med hodet, vi spiller med hjertet. Det er det talent handler om.

B.R.M.C. kommer til Norge i oktober/november.

FIKK TRØBBEL: - Vi måtte forlate USA og kunne ikke reise tilbake. Britiskfødte Nick (Jago) fikk trøbbel med immigrasjonsmyndighetene. Det var frustrerende. Derfor er den nye plata blitt til London, sier Robert Turner og Peter Hayes i Black Rebel Motorcycle Club. <!--/BTEK0--><!--BTEK1-->
VENN I NØDEN: Bono<!--/BTEK2-->