Bono og Bob presser Blair

Bono og Bob Geldof kom med en bønn til statsminister Tony Blair og resten av regjeringssjefene for G8-landene i går: - Slett gjelden til verdens fattigeste u-land!

I går var Bono og The Edge fra U2, Bob Geldof, Thom Yorke fra Radiohead, Youssou N'Dour og flere artister i Köln, der lederne for Vestens sju viktigste industriland samt ny-innlemmede Russland møttes.

- Absurd

Flere av rockeartistene overleverte en appell med 17 millioner underskrifter til forbundskansler Gerhard Schröder. Bono hadde lengre samtaler med flere av regjeringssjefene, der han klart ga uttrykk for at han synes den vedtatte planen for den tredje verdens nedbetaling av gjeld til verdens rike land, er meningsløs svak.

- Det hele er absurd, mener Bono, U2s vokalist, som følte det var merkelig å stå på en scene og fronte en så viktig sak som de fattigste landenes enorme gjeldbyrde.

- Slett gjelda

- Det er ikke et naivt krav å be verdens rike land om å slette gjelda til de aller fattigste landene i verden. Det er tvert imot høyst realistisk og det eneste fornuftige, sier Bob Geldof, som sammen med 35000 mennesker dannet en lang lenke i protest mot G8-landenes plan i går ettermiddag.

I Köln gikk det ikke så hardt for seg som det gjorde i London fredag. Der stormet tusenvis av demonstranter et banklokale, satte fyr på biler og sloss mot politiet.