Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bono synger Rushdie-tekster

Salman Rushdie har skrevet teksten til en sang på U2s nye plate.

Den romantiske sangen heter 'The Ground Beneath Her Feath', og vil være med på den irske gruppas nye album. Rushdie har hentet det lyriske materiale fra sin nye bok med samme navn.

- Bono og jeg har vært venner i flere år, og jeg sendte ham novellen da jeg var ferdig med den. Han svarte straks med å send meg en nydelig melodi. Så enkelt og så tilfredsstillende, sier Rushdie til den engelsek avisa The Guardin.

Rushdies bok er hans første roman på fire år. Boka er oversatt til norsk, og kommer på Aschehoug til våren. 'Grunnen under hennes føtter' handler om et berømt rockepar som lever i siste del av det tyvende århundret. Gjennom paret knytter forfatteren trådene til myten om Orfeus og Eurydike.

U2 håper å slippe låten samtidig som Rushdie lanserer boka 23.april.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling