Bono vil kjøpe luksus-magasin

U2-sjefen kan bli mediemogul.

(Dagbladet.no): U2-vokalist Bono ønsker å kjøpe flere magasiner som retter seg mot de aller rikeste i samfunnet. Bono, som gjennom selskapet Elevation allerede har eierandeler i blant annet Forbes, er i samtaler om å kjøpe seg inn i CurtCo Media, ifølge New York Post.

Medieselskapet eier flere magasiner som retter seg mot luksusmarkedet, blant annet Robb Report og Wealth. Ifølge Wikipedia er Robb Report et blad om luksuslivsstil som handler om blant annet produkter som klokker, biler og eiendom, og det er også tilgjengelig i Norge.

Bono har blitt kjent blant annet for sin kampanje mot aids i Afrika, og har tidligere prøvd seg på innholdssiden i mediene, blant annet som redaktør i den britiske avisa The Independent.

I fjor ble det forsøkt å få til et salg av hele selskapet, men eierne mente at de ikke fikk gode nok tilbud. Selskapets direktør mente at det var verdt 500 millioner dollar, eller nærmere 2,7 milliarder kroner.

Diskusjonen mellom Elevation og CurtCo skal ha startet sent i fjor.

I fjor kjøpte Elevation seg inn i business-magasinet Forbes for over 250 millioner dollar, og eier nå 40 prosent av Forbes Media. Ifølge NA 24 Propaganda har Elevation senere kjøpt blant annet Investopedia og lagt det inn i Forbes.

Hvis det blir en avtale mellom Bonos selskap og CurtCo, er det ventet at Elevation får kjøpe en høy andel av selskapet uten å få aksjemajoritet.

Verken Elevation eller Forbes har kommentert det mulige oppkjøpet.

MEKTIG MANN: U2-frontfigur Bono er kjent for sitt internasjonale arbeid mot aids, og har god kontakt med verdens statsledere. Her besøker han Frankrikes president Nicolas Sarkozy for et par dager siden. Nå er det klart at Bono ønsker å kjøpe seg ytterligere inn i mediemarkedet. Foto: PHILIPPE WOJAZER/REUTERS/SCANPIX
MEKTIG MANN: U2-frontfigur Bono er kjent for sitt internasjonale arbeid mot aids, og har god kontakt med verdens statsledere. Her besøker han Frankrikes president Nicolas Sarkozy for et par dager siden. Nå er det klart at Bono ønsker å kjøpe seg ytterligere inn i mediemarkedet. Foto: PHILIPPE WOJAZER/REUTERS/SCANPIX Vis mer