Bonos «baby» åpnet i Berlin

- Jeg er så heldig å være fosterfar til Bonos baby, sier regissøren Wim Wenders. «Babyen» er blitt til «The Million Dollar Hotel», som åpnet den 50. filmfestivalen i Berlin i går.

BERLIN (Dagbladet): Manusideen er Bonos og regissøren sier han fikk barnet «for å lære det å løpe». Dermed gikk jubileumsstartskuddet i Berlin, med Wenders, vennen Bono, Milla Jovovich, Jeremy Davies og etter hvert også svenske Peter Stormare på podiet.

Det handler om Wenders-verket «The Million Dollar Hotel» - en film av en europeer med handling fra Los Angeles.

Fra 80-tallet

Tittelens hotell er et nedslitt herberge bebodd av fortapte sjeler. De er ensomme, men holder sammen. Her oppstår stor kjærlighet og lidenskap, her har det kanskje skjedd et mord, og i åpningssekvensen tar hovedpersonen Tom Tom (Davies) livet av seg. På banen kommer også en FBI-agent i Mel Gibsons skikkelse.

- Hotellet eksisterer faktisk, sier Bono.

- Det er i drift i dag. Vi fant det på slutten av 80-tallet, og jeg ble svært betatt av miljøet og menneskene. Jeg fikk ideen da, og snakket siden med manusforfatter Nicholas Klein om den. Vi ble fascinert av setningen: «Etter at jeg hoppet slo det meg at livet er dyrebart...» Og der begynner filmen.

Altså med et hopp fra et tak. Bono har forøvrig laget musikk til Wenders' film:

Gatejente

- Det var en morsom erfaring. Vi viste filmen i et studio i Dublin og spilte inn musikken der og da, med Wim til stede, forteller Bono.

To av hotellgjestene spilles av Jovovich og Davies. Hun er en sky gatejente, han en skikkelig særing.

- Eloise i filmen likner overhodet ikke meg, sier Milla.

Wenders påstår at han følte seg sjeldent trygg under opptakene:

- Bono og de andre var kreative og sjenerøse. Dette er en film vi har laget sammen.

i BERLIN: U2-vokalist og komponist, Bono, har skrevet filmmusikk.