Bonus fra Bono

Bono vil så gjerne være verdens største og viktigste popstjerne, men han lager vel så interessante plater når han legger vekk en del pretensjoner.

Ikke tro at Bono ligger på latsiden bare fordi det går tre- fire år mellom hvert U2-album. Mannen skal bare løse en uløselig borgerkrig, slette u-landsgjelda og forløse et årelangt hjertebarn, filmprosjektet «The Million Dollar Hotell». Manuset til «Million Dollar» skrev Bono for ti år siden. Først under forrige måneds filmfestival i Berlin hadde den premiere.

Mange venner

Soundtracket er en sympatisk lavmælt og forseggjort greie. Bono har samlet en rekke venner i studio. De tre andre i U2 selvfølgelig, men mye viktigere: Daniel Lanois, Brian Eno, Bill Frisell, Brad Meldau og Chris Spedding. Også Milla Jovovich, da. Den russiskfødte modellen og skuespilleren med den kvinnelige hovedrollen i «Million Dollar» gjør en sitrende god versjon av Lou Reeds klassiske «Satellite Of Love». Milla smyger seg sensuelt i gang, krafser seg innover i materien, mjauer så kattehårene reiser seg og vræler så bra at vi gjerne hører den i to i versjoner - den siste i en effektiv remiks av nok en Bono-venn, produsent Danny Saber.

Dunkel stemning

Det hviler en røykfylt og dunkel nattklubbstemning over «The Million Dollar Hotel». Den er blottet for de litt stivbeinte konstruksjonene som hemmet «Pop». Den er fri for Bonos evig underliggende ambisjon om å være verdens kuleste, riktigste og mest framtidsrettede popstjerne. Dette er en litt beskjeden stemningsplate, men insisterende nok til at du blir værende ved den. Trompetist Jon Hassell setter sitt behagende melankolipreg på sanger som bare rusler seg inn i hverandre, men som likevel suger deg inn i en forførende nattlig døs du forblir i på ubestemt tid.

Ta mer fri med gode venner, Bono!

<B>SPILLER OG SYNGER:</B> Milla Jovovich har hovedrollen i Bonos film, og synger på soundtracket.