Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Boog & Elliot - Gutta på skauen

Lite nytt fra de dype skoger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: Oppskrifter er til for å brytes. Eller i det minste varieres. Dette er en fin leveregel - alle andre steder enn i Hollywood. Fra aller første bilde av Open Season, den første filmen fra Sonys animasjonsavdeling, melder følelsen av déjà vu seg. Og den blir sterkere etter som minuttene går. Dette har du sett før. Og ofte bedre.

En tam bjørn blir kompis med en skadeskutt hjort, ramponerer den lokale godtebutikken og blir som straff satt ut i det fri. For en bjørn som er vant til vannklosett og mykt papir, blir det en prøvelse. Vennskapet med hjorten, likeså. Men det går som forventet - på alle vis.

Kompis-sjangeren ligger til grunn for påfallende mange av de siste åras dataanimerte filmer, men både «Toy Story», «Shrek» og «Istid»-filmene gjør dette mye bedre. Selvfølgelig finnes det morsomme innslag. Det store oppgjøret med jegerne er bra, men detaljene, de små fikse innslagene som filmer som dette er så avhengige av, er i lange perioder fraværende. Animasjonen er også høyst variabel. Jo da, jeg vet at jeg befinner meg tidsregninger fra kjernepublikummet. Men en skal ikke undervurdere barn. De er blitt godt vant. På vei ut overhørte jeg den obligatoriske «Var ikke dette gøy?!»-spørsmålet fra en mor. «Jo da», sa guttungen. «Men kan vi se Istid 2 når vi kommer hjem»?

image: Boog & Elliot - Gutta på skauen
Hele Norges coronakart