Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bookingsjefen på Hovefestivalen slutter

Toffen Gunnufsen etablerte både Quart og Hove - nå skal han starte for seg selv.

TAKK FOR SEG: Toffen Gunnufsen var med og etablerte Hovefestivalen i 2007. Nå slutter han, og skal arrangere minifestivaler rundt om kring på Sørlandet med store headlinere. Foto: Anders Grønneberg
TAKK FOR SEG: Toffen Gunnufsen var med og etablerte Hovefestivalen i 2007. Nå slutter han, og skal arrangere minifestivaler rundt om kring på Sørlandet med store headlinere. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toffen Gunnufsen blir regnet som den viktigste suksessfaktoren til den tidligere Quart-festivalen, og Hovefestivalen. I alle fall kunstnerisk og publikumsmessig.

Nå tar han med seg sitt internasjonale kontaktnett og teft for gode artistbookinger, og starter sitt eget selskap - Toffen Live, skriver VG i dag (artikkel ikke på nett).

- Jeg skal fortsette samarbeidet med Hove. Jeg kommer ikke til å legge inn bud for det den uka de arrangerer sin festival, og vi skal ikke havne i budkrig, sier Gunnufsen til Dagbladet.

Han reiser i morgen tidlig til London for å møte Melvin Benn, eier og øverste sjef for Hove Republic, som driver Hovefestivalen.

- Ikke noe hurlumhei
- Det er ikke 100 prosent at jeg kommer til å booke for Hove, men jeg skal møte Melvin. Så får vi se. Det er ikke noe uvennskap eller hurlumhei bak dette, understreker Gunnufsen.

Med produksjonsselskapet Toffen Live er planen å arrangere flere minifestivaler gjennom sommeren på Sørlandet. For eksempel 2-dagersfestivaler med to scener og ti artister. Festivalene skal hete «The Beat Goes On».

- Det skjer ikke så mye på Sørlandet, så vi mener det absolutt er et marked for det, sier Gunnufsen - som blant annet har pekt seg ut Quartfestivalens gamle arena - Odderøya, i tillegg til Ravnedalen i Kristiansand og arenaer i Arendal og Grimstad.

- Det blir vanskelig å ikke booke de samme artistene som Hove?

- Det kan godt hende vi kommer i en diskusjon, men Hove skal ha mulighet til å velge først. Det kan ikke bli for mye kannibalisme heller, sier Gunnufsen.

- Tilpasset moderne festivalmarked
Han hevder at årsaken til at han slutter i Hovefestivalen, er at han ønsker å bruke tida si på å arrangere mer fleksible arrangementer.

- En firedagersfestival er mer kapitalkrevende, og det er et voldsomt puslespill for å få en kabal med 100 artister til å gå opp, sier Gunnufsen.

I tillegg har turnévirksomheten til artistene endret seg, noe som gjør det vanskeligere å få hentet inn mange store artister til et kort tidsrom i Norge.

- Korte, fleksible todagersfestivaler er mer tilpasset et moderne festivalmarked. Før reiste artistene opp til Norge for å promotere platene sine, gjerne etter press fra plateselskaper. Nå reiser de mer uavhengig av dette, og vi må treffe i forholdt til artistenes reiserute. Det er langt å reise til Norge. Man bruker gjerne en dag hver vei, og den tida kunne de brukt på å spille en ekstra konsert på kontinentet, sier Gunnufsen.

Lei roterykte
Artistbookeren får med seg tidligere styreleder i Quart, Magne Aasheim Knudsen og Pro Sec-sjef Henning Kristiansen som eiere i det nye selskapet. De skal ha det økonomiske ansvaret. Både Quart og Hove har tidligere måttet gå til skifteretten - men i Quartfestivalens tilfelle skjedde det to år etter at Gunnufsen forlot skuta.

- Jeg er litt lei av å høre at jeg ikke kan styre penger. Faktum er at jeg har holdt bookingbudsjettene mine, hevder Gunnufsen og legger til:

- Det skal jeg gjøre nå også.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!