Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Bookmakernes favoritt

Jonas Thomassen (17) er bookmakernes favoritt, men det kan bli et par i finalen.

Satser du pengene dine på at en 17-åring fra Rygge blir årets idol, får du ikke mye igjen. Jonas Thomassen ligger klart foran kjæresteparet fra Trøndelag.

-  Jeg tror ikke jeg er favoritt til å vinne hele Idol. Vivian og Aleksander har delt en del stemmer til nå. Dersom bare en av dem går videre, får han eller hun alle stemmene og blir en kjempeutfordring, sier en beskjeden Jonas.

Dommerne står bak låtvalget i kveldens trekantdrama. Jonas hoppet ikke akkurat i taket de han fikk vite sine: «Lonely No More» av Rob Thomas og Limp Bizkits «Behind Blue Eyes».

-  Jeg ville aldri valgt disse låtene selv. «Lonely No More» har jeg aldri giddet å laste ned, den er for popete. Limp Bizkit-låta hadde jeg aldri forestilt meg i Idol, sier han.

Gammel favoritt

Dagbladet tok Jonas med til en platebutikk og ba han finne fram sine egne favoritter. Den aller første han griper til er ei samleplate med Bob Dylan.

-  Han har interessante tekster og en spennende og spesiell stemme, forklarer Jonas.

-  Men er ikke Dylan for gammel for deg?

-  Du blir aldri for gammel til å drive med musikk, svarer han.

Ut av platestativene trekker han plater med band som Jokke & Valentinerne og The White Stripes.

-  Jeg digger minimalismen til The White Stripes. Verken Jack eller Meg White er spesielt gode til å spille, men likevel funker det dritbra, sier Jonas.

Kjæresten på plass

Tida fram til i kveldens konkurranse går med til å pugge tekst. Noen tanker går også til kjæresten Oda Evjen Gjøvåg, som han traff igjennom Idol. I kveld er bergensjenta på plass i Idol-studioet.

-  Det er deilig å ha henne der, sier Jonas.

-  Du er en ivrig oddsspiller selv. Hvem ville du satset penger på foran nest siste runde?

-  Det vet jeg ærlig talt ikke, men det er ikke usannsynlig at vi får et kjærestepar i finalen, sier Jonas og legger til:

-  Men hvis jeg ryker ut i kveld, så taper jeg mot to knallsterke vokalister.

FAVORITT: Jonas Thomassen sverger til en gammel amerikansk rockepoet når han skal velge musikk.
KJÆRESTEPAR: Vivian Sørmeland og Aleksander D. With.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media