Bør Hamsun få en plass oppkalt etter seg?

«Knut Hamsun var nazisympatisør hvor mye en vender og vrir på det. Bøkene kan være fabelaktige de, men mannen kan være en annen sak. Jeg liker mye av musikken til Varg Vikernes, men mannen kan råtne bak murene for min del. Eller skal han også få en plass oppkalt etter seg om 50-60 år?

Tim-timmelimmelim-tim-tim

«Patetisk sammenlikning. Varg er ikke annet enn en guttevalp med syke drømmer og intensjoner - Knut Hamsun er en dikter og forfatter av høyeste og beste klasse. Dessuten var ikke Knut klar over hva Nazistene gjorde, før det var for sent.

Satan «Ikke klar over hva de gjorde!? De angrep og tok Norge med makt, og Hamsun må ha vært døv og blind for å ikke vite hva som foregikk.

Tim-timmelimmelim-tim-tim «Det er uansett unødvendig med en plass oppkalt etter Hamsun. Man skal dømmes for sine handlinger, og det er strengt tatt mer verdige kandidater der ute enn ham. Eller kanskje plassen burde hete «Landsforræderiplassen», med 20 meter høy statue av Hamsun som bøyer seg ned og kysser Quisling i baken?

Durt «Kan vi ikke tilgi en gang, og bli ferdig med dritten? Personlig liker jeg ikke Gerhardsen og Borten. Hadde jeg styrt, så kunne vi revet statuer og omdøpt gater. Eller har de fått ting oppkalt etter seg ut ifra hva de gjorde, og ikke hva de mente? I så fall burde Hamsun, som en av våre største forfattere, også få det. Resten er bare gnål fra folk som ikke liker at andre mener forskjellig fra dem.