-  Bør lære seg Bibelen

Steinar Albrigtsen mener Frelsesarmens syn på homofili er forkastelig.

Steinar Albrigtsen mener Frelsesarmeens syn på homofili er forkastelig. Likevel valgte han å stille opp som julemusikant i går sammen med Henning Kvitnes.

-  Frelsesarmeens håndtering av homofilt praktiserende er kritikkverdig! Det er uforståelig at en organisasjon som på så mange måter viser medmenneskelighet ikke er mer tolerante over mennesker som ofte føler seg annerledes. Jeg tror ikke Jesus selv ville vært særlig begeistret. I følge Skriften var Jesus sin beste venn en tidligere prostituert. Kanskje Frelsesarmeens høye herrer burde lese Skriften på nytt, sier Steinar Albrigtsen til Dagbladet.

Artisten valgte likevel å spille som julemusikant for Dagbladet og Frelsesarmeen på Egertorget i går. Sammen med Henning Kvitnes spredte Albrigtsen julestemning til et gavmildt publikum som hadde samlet seg til konsert.

-  Jeg håper Frelsesarmeen tar til fornuft! Det er forkastelig at de viser slik ekskluderende praksis, men arbeidet deres støtter jeg, påpeker Albrigtsen.

Det er også derfor begge artistene valgte å støtte Frelsesarmeen til tross for den pågående debatten. Flere artister, som opprinnelig skulle spille som julemusikanter har derimot valgt å trekke seg fra arrangementet.

-  Hvorfor stiller du opp for Frelsesarmeen?

-  Jeg støtter organisasjonens arbeid for dem som samfunnet har gitt opp, sier Henning Kvitnes.

-  Frelsesarmeen gjør et oppofrende arbeid i medmenneskelighetens tjeneste året rundt, sier Steinar Albrigtsen.

-  Hva er det beste med jula?

-  Når man tar seg tid til å gjøre hyggelige ting med hverandre, sier Henning Kvitnes.

-  Og hva er det verste?

-  Det er at kontrastene blir mer tydelige. Man blir klar over at mange opplever julen som en veldig vond tid, sier Albrigtsen.

KRITISKE JULEMUSIKANTER: Steinar Albrigtsen og Henning Kvitnes stilte opp som julemusikanter på tross av kritikken mot Frelsesarmeen. - Jeg håper Frelsesarmeen tar til fornuft! sier Steinar Albrigtsen.