Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Bor man i Oslo, har man kanskje bare så vidt lest i avisen at oljeprisen visstnok har falt

Like før jul ba Dagbladet meg skrive en ønskeliste til politikerne for 2016. Men, hva ønsker man seg når sjansen er der til å presentere sine ønsker som en litt forsinket julegave for politikerne?

VELSTAND: Vår eksepsjonelle velstand har vært basert på olje. Fordi vi har organisert oss klokt gjennom oljefond og handlingsregel, har vi tid til å gjøre endringer gradvis, skriver Nils August Andersen. Foto: NTB Scanpix
VELSTAND: Vår eksepsjonelle velstand har vært basert på olje. Fordi vi har organisert oss klokt gjennom oljefond og handlingsregel, har vi tid til å gjøre endringer gradvis, skriver Nils August Andersen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

• LES OGSÅ: - Økt ulikhet betyr at hvem som er foreldrene dine blir avgjørende for hvilke muligheter du får (Agenda)

Juleønsker spenner fra fred i verden til et nytt slips. Fordelen med fred i verden er at det ville være en fantastisk fin gave. Ulempen er at det sannsynligvis er noe familien din ikke er i stand til å gi deg. Ulempen med slips at det er på den kjedelige siden. Fordelen er at det synes innen rekkevidde.Jeg er nok mer typen som ønsker meg slips enn som ønsker meg fred i verden. Jeg har mange ønsker fra politikerne som jeg vet jeg ikke kan få. Norske politikere kan ikke skape fred i verden. Jeg har andre ønsker som burde vært realistiske, men som ikke er det: Jeg skulle gjerne sett en sykelønnsreform, men regjeringspartiene gikk ikke til valg på det. Jeg skulle gjerne sett at vi introduserte heroinassistert behandling, men at jeg ønsker meg det én gang til, endrer neppe noe i inneværende stortingsperiode, selv om jeg nok kommer til å ønske meg det en gang til i forbindelse med den store FN-konferansen om narkotika i mars.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER**

KUN 30 KR/MND- 60% rabatt

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER** 180 kr 6 måneder. 1 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55kr/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?