Bør man vente politiske løsninger fra Springsteen?

Ny bok på norsk leter etter budskapet til Bruce.

I OSLO SPEKTRUM: Springsteen på turné med Seeger Sessions i 2006. Først seint i karrieren oppdaget Springsteen den amerikanske folktradisjonen som var en forutsetning for Bob Dylan helt fra starten. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
I OSLO SPEKTRUM: Springsteen på turné med Seeger Sessions i 2006. Først seint i karrieren oppdaget Springsteen den amerikanske folktradisjonen som var en forutsetning for Bob Dylan helt fra starten. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Den som er ute etter å få avdekket skjulte sider ved Bruce Springsteens liv, vil bli skuffet over denne nye boka om rockhelten fra New Jersey. Den kan likevel brukes som oppvarming til de tre konsertene han skal holde i Norge i sommer.

Springsteen har verken vært narkoman eller hotellromknuser. Han har ikke vært noen casanova, heller ikke spesielt hard på flaska. Han er rett og slett en relativt alminnelig trebarnsfar.

Han har riktignok gått i psykoterapi og angivelig vært deprimert til tider, men ikke mer enn folk flest.

  Har erobret kloden På den andre siden er Springsteen en kunstner i det faget han har dyrket helt siden han var tenåring; rock'n'roll. Med en genuin sans for å skrive tekster og musikk og en fabelaktig utstråling på scenen, har han erobret verden. Han er en medrivende historieforteller og en formidler både av mørke og lyse stemninger i menneskesinnet.

Han er dessuten en skarpsindig fortolker av såkalt vanlige folks opplevelse av det å være amerikaner, enten livet dreier seg om å rase omkring på veiene i store biler eller å klare seg som best man kan i et kriserammet samfunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer