Bør piskes for premieren

Nye «Hallo i uken» var slappe greier.

DA P3-HUMOREN INNTOK P2: «Hallo i uken»s Jørgen Strickert og Cathinka Rondan overtok stafettpinnen fra Else Michelet & co tidligere i sommer. De har litt å jobbe med før de kan tukte norsk satirebransjes Wirkola. Foto: Thomas Rasmus Skaug
DA P3-HUMOREN INNTOK P2: «Hallo i uken»s Jørgen Strickert og Cathinka Rondan overtok stafettpinnen fra Else Michelet & co tidligere i sommer. De har litt å jobbe med før de kan tukte norsk satirebransjes Wirkola. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RADIO: Få radioprogrammer har hatt tilsvarende stramt grep om sin — mange vil mene snevre — målgruppe som «Hallo i uken» under Are Kalvø, Espen Beranek Holm og Else Michelets ledelse.

Fansen var så lojale og så familiære med gjennomgangsfigurene, temaene og hele tonen i programmet, at gamle «Hallo i uken» i liten grad opplevde krav til fornyelse eller ble beskyldt for nevneverdig slitasje eller formsvikt. De fortjente det av og til, men beholdt grepet fordi de var verdensmestere i sitt egetdefinerte satirefag.

Om den samme målgruppa vil bli tilfredsstilt av dagens nypremiere med den for så vidt beslektede, men også mer famlende og karismaløse nye «P3 Morgen-møter-Jon Stewart»-profilen, er tvilsomt. I hvert fall nå i starten.

Det handler nok like mye om vane som selve innholdet, som med sitt sketsjbaserte, ukerevypregede utgangspunkt langt på vei plukket de samme sakene (Kongo-nordmennene, NRKs salg av rettighetene til fotball-VM og ikke minst valgkampen) man kan anta at Kalvø & Co ville gått for.

Da blir det først og fremst et smaksspørsmål om satirens form, skarphet og typegalleri. Her har den nye gjengen med Jørgen Strickert i spissen en del å gå på, selv når vi trekker fra for debutantpress og -nerver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer