Borat blir jødisk 60-tallsaktivist

Ble dratt til av The Who-gitarist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er bare noen dager siden komikeren Sasha Baron Cohen annonserte at han aldri mer vil spille karakterene Ali G og Borat.

Nå ser det ut til at briten kommer til å gå i en mer seriøs retning, ved å takke ja å spille den jødiske hippielegenden Abbie Hoffman i Steven Spielbergs «The Trial of the Chicago 7».

Slått av Townshend

Aaron Sorkin - mannen bak «Presidenten» og «Studio 60 On the Sunset Strip» - har stått for manuset til filmen, som etter planen skal starte innspilling i mars.

Abbie Hoffman er en av 60- og 70-tallets mest omdiskuterte politiske aktivister. Han ble blant annet kjent for å ha stormet scenen under The Whos konsert på Woodstock-festivalen i 1969 for å holde en appell - noe Pete Townshend mislikte så sterkt at han skal ha dratt til Hoffman med gitaren.

«The Trial of the Chicago 7» omhandler rettssaken etter opptøyene på demokratenes landsmøte i Chicago i 1968.

Fem personer - inkludert Hoffman - ble dømt til fengsel i fem år for å ha planlagt bråket, og rettssaken utviklet seg til et mediesirkus.

Gjorde narr

Ved én anledning ankom for eksempel Hoffman rettssalen i dommerkappe, og han viste til stadighet en manglende respekt for det amerikanske rettsvesenet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer