Borat saksøkt av kjørelærer Psenicska

Her er klippet som fikk kjørelærer Michael Psenicska til å kontakte advokat.

(Dagbladet.no) Filmmakerne bak «Borat» ble denne uken saksøkt på ny, skriver Reuters.

Denne gangen er saksøkeren Michael Psenicska, kjørelæreren som ble lurt til å gi den falske kazakhstanske reporteren kjøretimer mens han skrek fornærmelser mot andre trafikkanter.

«Surrealistisk»

Ifølge Psenicska ble han betalt 500 dollar i kontanter for kjøretimen. Nå krever han 400 000 dollar i tort og svie, pluss ekstra betalt for den følelsesmessige belastningen det har vært å bli gjort til latter for en hel verden.Kjørelæreren beskriver opplevelsen som «surrealistisk» og sier i søksmålet at Borat kjørte vilt ned gater i boligstrøk, drakk alkohol og skrek til en kvinnelig fotgjenger at han ville betale henne 10 dollar for «sexy time».

Dokumentar

Psenicska sier han ble lurt av filmselskapet som beskrev filmen som «en dokumentar om integrasjon av utenlandske mennesker i amerikansk hverdagsliv». Han sier han aldri ville deltatt i filmen om han visste hvilken type film det var, og har saksøkt komikeren Sacha Baron Cohen som spiller Borat og filmselskapet Twentieth Century Fox Film Corp.

Filmen «Borat» er allerede saksøkt minst fire ganger.

I juni i år saksøkte en av newyorkerne som løper fra Borat nedover gaten i New York City Twentieth Century Fox.

I februar tapte to skolegutter søksmålet de hadde reist, etter at de i filmen ble vist mens de drakk seg fulle og kom med rasistiske uttalelser.

Ifjor saksøkte to innbyggere i en rumensk landsby Twentieth Century Fox for 30 millioner dollar, fordi de mente at filmen fremstilte dem som voldtektsmenn, prostituerte og tyver.

En mann fra Sør-Carolina har også saksøkt for å ha vært med i en scene som ble klippet ut av filmen.