Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Borat sensurert i Kazakhstan

Får ikke lov å ha hjemmesiden sin i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den britiske komikeren Sacha Baron Cohen har vært i bitter strid med kazakhstanske myndigheter siden Cohen opptrådte som karakteren Borat under MTVs European Music Awards i november i år.

Under showet sjokkerte han publikum med introduksjonene sine, og Cohen har tidligere omtalt kazakhstanere i lite flatterende ordelag i showet «Ali G».

Kazakhstans utenrikspolitiske talsmann Yerzhan Ashykbayev uttalte etter MTV-showet at han ikke utelukket at Cohen handlet på vegne av noens politiske motiver når han omtalte kazakhstanere som homofober og kvinneundertrykkende. Talsmannen kunne også opplyse om at Kazakhstan vurderte å saksøke Cohen for hans opptredener som Borat.

Cohen, som da hadde sin egen nettside om Borat registrert i Kazakhstan under nettadressen borat.kz, svarte følgende på Ashykbayevs angrep:

- Jeg vil gjerne opplyse om jeg ikke har noen forbindelse med Mr. Cohen, og fullt og helt støtter mine myndigheters holdning til å saksøke denne jøden.

Før noen i det hele tatt har tatt endelig stilling til et søksmål, har Kazakhstan ordnet Borat-problemet på sin egen måte. Borat.kz er stengt, og Cohen får ikke muligheten til å opprette en ny side under kazakhstanske domener.

- Vi har gjort dette så han ikke kan slenge dritt om Kazakhstan under .kz-domenet. Han kan gjøre hva han vil på andre domener, sier presidenten i Kazakhstans IT-forbund, Nurlain Isin, ifølge Contactmusic.

Og fordi nettsida borat.kz er stengt, har ikke hovedpersonen selv fått svart på utestengelsen. Med mindre det er fordi Cohen for tida er opptatt med å spille inn en film. Om og med Borat.

BORTE FRA KAZAKHSTAN: Sacha Baron Cohen, alias Ali G, alias Borat Sagdiyev, har fått stengt domenenavnet sitt Kazakhstan. Foto: Scanpix
BORTE FRA KAZAKHSTAN: Sacha Baron Cohen, alias Ali G, alias Borat Sagdiyev, har fått stengt domenenavnet sitt Kazakhstan. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!