Rotete debatt: NRK-profil Christian Borch sier til Dagbladet at han ikke mente å framstille det som at «Åslaug Haga har avslørt overfor meg at Sp har hatt til hensikt å bryte ut av det rødgrønne samarbeidet». 
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
Rotete debatt: NRK-profil Christian Borch sier til Dagbladet at han ikke mente å framstille det som at «Åslaug Haga har avslørt overfor meg at Sp har hatt til hensikt å bryte ut av det rødgrønne samarbeidet». Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer

Borch: - Jeg spiste nylig lunsj med Haga Haga: - Jeg har aldri hatt en lunsj med ham

Åslaug Haga føler seg misbrukt av NRK-profil Christian Borch.

(Dagbladet): Ifølge avisa Fædrelandsvennen skal Borchs uttalelser ha kommet under et debattmøte om kommunikasjon på puben På Hjørnet i Kristiansand forrige fredag.

- Jeg spiste nylig lunsj med Åslaug Haga. Hun sa at hvis hun hadde vært Sp-leder i dag, ville hun brutt ut av regjeringen og søkt et mulig borgerlig samarbeid, sa Borch ifølge avisa.

Åslaug Haga reagerer kraftig på Borchs uttalelser, og sier til Fædrelandsvennen at hun aldri har spist lunsj med Dagsrevyen-ankeret.

- Aldri spist lunsj - Han er en kjent mann, vi hilser vel når vi treffes. Men jeg har altså aldri hatt en lunsj med ham, og jeg har aldri ment eller sagt det han påstår jeg har sagt, sier hun til Fædrelandsvennen.

- Jeg liker ikke å bli misbrukt på denne måten, og synes det er ganske fantastisk at en av landets mest respekterte journalister kan si sånt på et offentlig møte, sier Haga.

Christian Borch har skrevet boka «Sannhetens kår», og deltok i en debatt sammen med Hans-Christian Vadseth og stortingsrepresentant Alf Holmelid (SV).

NRK-profilen karakteriserer framstillingen av at han løy om Haga-utspillet og i etterkant har beklaget uttalelsen som en grov tilsnikelse. Han mener bråket har sitt opphav i en rotete debatt.

- I en debatt om å gjenreise de politiske prinsippene, viste jeg til at Erna Solberg hadde lykkes med å endre strategi før forrige stortingsvalg. Og så sa jeg at flere hadde registrert det i det politiske miljøet, og at jeg blant annet hadde snakket med Åslaug Haga om det under en lunsj.
- Ubevisst - Hvordan går man fra den framstillingen til sitatet som er gjengitt i Fædrelandsvennen, om at Haga skal ha sagt til deg at hun ville brutt ut av regjeringen og søkt et mulig borgerlig samarbeid?

- Jeg har i hvert fall ikke ment å si det bevisst. Jeg har ikke ment å framstille det som at Åslaug Haga har avslørt overfor meg at Sp har hatt til hensikt å bryte ut av det rødgrønne samarbeidet, sier Borch. Han registrerer likevel at det var flere som må ha oppfattet hans uttalelse som oppsiktsvekkende, og at det derfor var mange som kom og spurte ham i etterkant av debatten.

Borch sier han da fikk presisert hva han hadde ment. Og lunsjen der han møtte Haga var et fellesarrangement for noen år siden.

- Dette er snøstorm i en tekopp, sier Borch.

Det lyktes ikke Dagbladet å få kontakt med Åslaug Haga i går.

RASENDE: Tidligere Sp-leder Åslaug Haga reagerer sterkt på Christian Borchs uttalelser under en debatt i Kristiansand fredag. 


Foto: Torbjørn Grønning  / Dagbladet
RASENDE: Tidligere Sp-leder Åslaug Haga reagerer sterkt på Christian Borchs uttalelser under en debatt i Kristiansand fredag. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer