Borchgrevinks Tsjetsjenia

Solid og innsiktsfullt fra krigsherjet Kaukasus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Den usynlige krigen» er blitt en levende og innsiktsfull fortelling fra skremmende krigshverdager i Kaukasus. Tittelen refererer til det herjede Tsjetsjenia og den blodige konflikten som ifølge Aage Borchgrevink også vestlige statsledere har bidratt til å usynliggjøre ved å vende blikket bort fra den. Borchgrevink har arbeidet med Øst-Europa og de gamle sovjetrepublikkene i mange år, både som forfatter av så vel sakprosa som skjønnlitteratur og - først og fremst - som reisende rådgiver i menneskerettighets-organisasjonen Den Norske Helsingforskomité.

Les resten av ukas bokanmeldelser

Kunnskapsnivået om regionens historie og politikk og evnen til å formidle alt han kan er da også upåklagelig, selv om konflikten, med sine stadig skiftende fronter, er sammensatt og forvirrende, og krever et velopplagt hode. De mange fremmedartede navnene gjør ikke lesningen lettere.

I «Den usynlige krigen» legger Borchgrevink ut på to reiser: Til Tsjetsjenia og Ingusjetia høsten 2005 og til Dagestan våren 2006. Selv om et strengt blikk kan innvende at Borchgrevink nok framstår med større autoritet som kunnskapsformidler enn som reportasjejournalist (til tross for at han også i den rollen befinner seg over snittet), er «Den usynlige krigen» blitt en meget leseverdig utgivelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer