Borer seg inn hos cd-kjøperne

Årets mestselgende norske platedebutant lever av å plage folk. Liv Marit Wedvik (33) er tannpleieren som kan gå hardt til verks.

SKIEN (Dagbladet): For to måneder siden kom Skien-kvinnens debutalbum «Then He Kissed Me...», og allerede viser statistikken et platesalg på over 32 000. Bare Kaizers Orchestra har solgt flere plater. Og nå står Danmark for tur.

- Kunne man stolt på VG-lista, hadde jeg vært blant de to- tre på toppen, sier Wedvik.

Livet på hodet

Men hun lar ikke det skygge over gleden. Hun klarer knapt å forstå at plata er blitt en salgssuksess, og at det går mot platinatrofé (40000 solgte).

Bare på noen uker har tobarnsmoren og tannpleieren fått snudd livet på hodet.

Tv-reklame døgnet rundt, platekjøpere og medieoppslag har gjort hverdagen annerledes og temmelig turbulent.

- Jeg har spilt i band siden jeg var 20 år, men aldri opplevd maken. Har vært med i forskjellige danseband, men aldri drevet det til noe stort. Det hadde jeg ikke trodd denne gangen, heller. Jeg liker å synge og å opptre.

Dagbladet møter Wedvik i en utvidet matpause. Tannlege Eilef Landsverk får fikse sin amalgam selv.

Samlivsbrudd

- Da platedirektør Arvid Berge i Showtime Records ringte for et drøyt år siden, takket jeg nei. Var midt i et samlivsbrudd. Jeg hadde akkurat sluttet som sanger i Geir Ødegårdens Orkester, og manglet overskudd.

Hun har to døtre, Charlen (12) og Stine (5) og er fremdeles singel etter at det skar seg med samboeren.

Men platedirektør Berge ga ikke opp. Han hadde sett og hørt henne synge og ville ha henne i stallen sammen med blant andre Heidi Hauge og Jenny Jenssen.

- Han ringte igjen i sommer, og jeg slo til. Nå har jeg ikke tid til å tenke på menn. Har nok med ungene, vennene og musikken. Dessuten kan jeg jo ikke slutte å jobbe med noe jeg har holdt på med i 13 år. Tann-legen klarer seg ikke uten meg.

Wedvik beskriver seg som en ærlig gla'jente med mye tæl. Hun tror det høres i musikken, der hun tolker artister som Bruce Springsteen, John Fogerty, Phil Spector, Bee Gees.

Slaktet

Men anmelderne er ikke nådige. Kvitt deg med musikerne, og særlig produsenten. Syng tekstene helt alene og lytt til din egen stemme inntil du eventuelt hører innholdet i sangene. Uten ekko, stakkato komp og musikalsk fløtesaus er det mulig du har noe å hente fram i deg selv, skrev Dagbladets anmelder.

- Jeg ble ikke såret, jeg bare lo. Dette kunne jo ha stått i Donald. Arvid hadde forberedt meg på slakt. Skulle jeg kvitte meg med Per Hillestad og Tom Erik Antonsen, to av landets beste og mest brukte musikere? Jeg synger for folk, ikke for kritikere.

Neste måned starter turneen. Tre helger i måneden fram til høsten er booket. Men hva gjør hun med ungene?

- Jeg tar dem med, eller får hjelp av venner og familien. Annenhver helg er de hos faren. Jeg hadde ikke gjort dette hvis ikke barna hadde ment det var morsomt.

GAP OPP: På åtte uker har tannpleieren Liv Marit Wedvik snart solgt til platina med debutplata «Then He Kissed Me...». Her fjerner hun tannstein på pasient Terje Lunden.