Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Borgarting: – Stripping er kunst

En strippebar i Oslo ville ha momsfritak for sine billettinntekter med bakgrunn i at stripping er kunst, og fikk medhold i tingretten. Borgarting lagmannsrett er enig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lagmannsretten forkastet i dag enstemmig statens anke. Dermed fastslår en norsk rettsinstans for andre gang at stripping skal være fritatt for moms, melder adressa.no.

Det var selskapet Den Blue Engel AS, som drev Diamond Go Go Bar i Oslo, som i mai i fjor krevde at stripping skulle være å anse som kunst – og dermed momsfritt.

– Retten fastslår at det ikke er grunnlag for å kreve merverdiavgift av inngangspenger på strippeshow, sier selskapets advokat Stein Fagerhaug.

Den Blue Engel AS fikk også dekket saksomkostninger på til sammen 150.000 kroner. Advokaten mener dommen kan styrke strippernes anseelse.

– I vedtaket fra Skattemyndighetene ligger en moralsk pekefinger. Jeg mener det er en form for anerkjennelse at stripping likestilles med andre kulturtilbud som for eksempel standup, sier Stein Fagerhaug.

Det er foreløpig ikke klart om staten anker dommen til Høyesterett.

(NTB)

<B>DETTE ER KUNST:</B> En strippebar i Oslo fikk medhold i Borgarting i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!