Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Borgen trekker filmen fra festival

Usikkert om Borgens film i det hele tatt blir vist.

(Dagbladet.no): Erling Borgens omstridte film «Et lite stykke Norge» skulle etter planen blitt vist under Den norske dokumentarfilmfestivalen som arrangeres i Volda 26.-30. april.

Nå trekker Borgen filmen fra programmet, skriver Propaganda.

- Det er rett og slett fordi vi ikke viser den filmen før alle kontraktsforhold er avklart. Jeg akter ikke å drive de kontraktsforhandlingene i media, sier Borgen til Dagbladet.no.

Må si ja til alle tre filmene

NRK nektet i forrige uke å vise Borgens film, men sa seg villige til å overlate filmrettighetene til TV 2.

Men filmen inngår i en serie på tre dokumentarfilmer i den planlagte serien «Det uskyldige Norge», og TV 2 takker nei til å overta avtalen om tre filmer.

- Vi har ikke bedt om et tilbud på tre filmer, sier nyhetsdirektør i TV 2, Kjell Øvre Helland, til Dagbladet.no.

Helland har mottatt et brev fra NRK der de beklager at TV 2 ikke vil overta den totale kontrakten.

OPPRØRT: Erling Borgen møter NRK-sjef John G. Bernander til debatt 31. mars etter at Bernander avgjorde å ikke vise Borgens film «Et lite stykke Norge» på NRK. Foto: NINA HANSEN
OPPRØRT: Erling Borgen møter NRK-sjef John G. Bernander til debatt 31. mars etter at Bernander avgjorde å ikke vise Borgens film «Et lite stykke Norge» på NRK. Foto: NINA HANSEN Vis mer

- Hvorfor vil dere ikke sende hele serien?

- Vi har sagt oss villig til at å se gjennom den ene aktuelle filmen, til å redigere den og sende den. Men vi har ingen interesse av å gå inn i kontraktsproblemstillingen som vi ikke aner innholdet av, fortsetter Helland.

- Hva er grunnen til at dere vil vise denne ene filmen, er det fordi NRK ikke vil vise den?

- Vi synes det er interessant å vise den fordi det er en film som vi, etter å ha gjennomsett den, synes er interessant og viktig nok å vise for et norsk publikum. Men det er klart muligheten dukker opp som følge av at NRK ikke vil sende den.

- Men blir ikke Borgen og NRK enige om kontraktsdelen av filmen, blir ikke filmen vist på TV 2, presiserer Helland.

Skal møtes

NRKs advokat Bjørn Audun Agersborg bekrefter at han har invitert Borgen Productions til et møte over påske.

Agendaen er å avklare hvordan NRK og Borgen kan overlate rettighetene til én av tre filmer til TV 2.

- TV 2 står fast på at de ikke vil overta alle filmene i den planlagte serien. Vil NRK likevel vise de to andre filmene?

- Ambisjonen er å ferdigstille de to siste filmene og gå etter den opprinnelige planen, sier NRKs advokat Bjørn Audun Agersborg til Dagbladet.no.

- Nå skal vi finne noen praktiske løsninger for hvordan overføringen til TV2 skal foregå, og hvordan samarbeidet mellom NRK og Borgen Productions skal foregå i framtida. Nå har vi en god dialog og jeg forventer at vi finner en god løsning for alle parter.

 • «Et lite stykke Norge» ble vist under journalistseminaret SKUP i Tønsberg forrige helg, men er ikke vist offentlig.
 • Følg hele saken

 • Les Dagbladet.no/kultur

  Motta Dagbladets nyhetsbrev Kulturavisa på e-post:
  litteraturavisa kulturavisa
  Navn:
  E-post:
SIER NEI: Nyhetssjef i TV, Kjell Øvre Helland (til venstre) vil ikke overta alle de tre filmene i avtalen mellom NRK og Borgen. Noe <a href=http://www.kampanje.com/medier/article44788.ece">Annika Biørnstad, TV-sjef i NRK, beklager</A>.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media