Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Borgny (90) nominert til litteraturpris for debutboka

Nå avgjør folket på Sørlandet.

VOKSEN DEBUTANT: Borgny Salvesen (90) kan vinne Sørlandets litteraturpris for sin debutbok. Foto: VENNESLA LIBRIS
VOKSEN DEBUTANT: Borgny Salvesen (90) kan vinne Sørlandets litteraturpris for sin debutbok. Foto: VENNESLA LIBRIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) En oppsiktvekkende kandidat ble trukket fram i lyset da de nominerte til Sørlandsprisen ble offentliggjort i formiddag.

Den 90 år gamle Borgny Salvesen fra Vennesla er debutant og har utgitt boka «Dikt og funderinger».

Boka er utgitt av Vennesla Libris og inneholder dikt og malerier av forfatteren.  

«Institusjon i bygda»
På bokas bakside blir Salvesen karakterisert som «en institusjon i bygda» og «en stemme vi lytter til». Diktene handler om alt fra bedehus og rullator til Ingrid Espelid Hovig og skijentene i VM 1999. En rekke av dem henviser til Bibelen.   

Salvesen ble kjent utenfor Vennesla da hun deltok i radioprogrammet Ekko på P2 i november i fjor. Det gjorde åpenbart inntrykk på flere lyttere, for i løpet av dagen måtte Vennesla-bokhandler John Terje Ruenes sende 40 bøker til interesserte rundt om i hele landet. Det fortalte han til Vennesla Tidende.

- Hun har en egen utstråling og et vesen som kom til syne for et nytt publikum, sa Ruenes til avisa.

Leserne avgjør
Borgny Salvesen er nominert i klassen for skjønnlitteratur, sammen med Mirjam Kristensen med romanen «Jeg har ventet på deg» og Birger Emanuelsen med «Fra jorden roper blodet». Nominasjonene er foretatt av en fagjury. Fra nå av fram til prisutdelingen i april kan folk stemme på sin kandidat via stemmesedler i bibliotek og bokhandler eller på internet.  

Prisen deles ut for 15. gang. Blant de tidligere vinnerne har Gaute Heivoll fått den tre ganger og Karl Ove Knausgård to ganger.

Forutsetningen for å komme i betraktning er at forfatteren er bosatt i Agder-fykene eller er fra landsdelen. Kjell Askildsen fikk en hederspris i 2010.  

Fra 2011 har prisen også hatt en klasse for sakprosa. Årets sakprosakandidater er Ole Bernt Tellefsen med «Med rett til å kapre», om sjørøveri langs sørlandskysten, diverse forfattere med boka «Sjøørrett - et biologisk og kulturhistorisk portrett» og Sarita Sehjpal med «Saritas India - indisk mat for det norske kjøkken». Prisen er et pengebeløp og et kunstverk.   

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!