Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Børretzen sier nei til millioninntekter

Suksessduoen Odd Børretzen og Lars Martin Myhre har sagt nei til over hundre spillejobber. Dermed sier de også nei til millioninntekter. I går kveld hadde de to sin siste konsert - i alle fall i denne omgang - i Gjøvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har vært høyt tempo. Jeg er litt sliten. Jeg har savnet fred, ro og langsomhet. Derfor føles det godt at det er over nå, sier Odd Børretzen til Dagbladet.

Han og kompanjong Myhre har hittil solgt vel 70 000 av den nye plata 'Vintersang', men har hatt bare 13 konserter i Norge i høst. Samtlige har vært utsolgt. Børretzen og Myhre har sagt nei til de aller fleste tilbudene.

- De to kunne ha jobbet hver dag i hele høst hvis de hadde ønsket, bekrefter Kjell Kalleklev, som er manager for duoen.

- Ikke vår greie

Børretzen og Myhre har konsekvent sagt nei til alle konserter på messer. Bare på disse jobbene kunne de ha tjent nesten én million kroner. Dagbladet vet at de to sa nei til å delta på det populære Momarkedet-showet i fjor.

De to har kun sagt ja til arrangører de hadde oppriktig lyst til å opptre hos, og som også var interessert i karene før de gjorde kommersiell suksess.

- Klart vi har sagt nei til mye penger, men vi har i alle fall fortsatt en sånn brukbar kredibilitet. Med det mener jeg ikke å si at det er galt å spille på messer og slikt. Saken er bare at det ikke er vår greie. Verre er det ikke, sier Lars Martin Myhre.

- Dessuten lar det seg ikke gjøre å være med på alt, sier Børretzen, som ikke aner hvor mange penger de har sagt nei til.

Fylte 71

- Ja, nei - det er ikke noe svært i det. Penger er ikke det interessante. Det er jo grenser for hvor mange penger man trenger. Mulig jeg hadde sett annerledes på det for 30 år siden, men...nei, kona mi tror i hvert fall ikke det. Penger er ikke så viktig, sier Børretzen, som i stedet for flere konserter heller vil reise på ferier sammen med kona Eva i den nærmeste framtida.

- Deretter vil jeg fortsette med det jeg har gjort hele livet mitt, nemlig skrive kåserier. Jeg vil jobbe mer for NRK framover. Det gleder jeg meg til, sier Børretzen, som fredag fylte 71 år. Dagen ble feiret sammen med kona Eva, familie og venner hjemme i Tønsberg.

- Det er ingen spesielt stor dag for meg. Det er jo noe som skjer de fleste omtrent en gang i året.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!