Børs-krig i P4

Det koker på toppen av Radio Hele Norge - P4. Mens Svein Larsen børsgranskes for sitt aksjesalg, blir han offentlig skjelt ut av styremedlem Endre Røsjø. Men de to er i samme båt: Også Røsjøs aksjekjøp har havnet i børsens kritiske søkelys.

Nylig avtroppet styreformann Endre Røsjø skjeller ut kanalsjef og styremedlem Svein Larsen. Ifølge Finansavisen har Røsjø i brev til Oslo Børs skrevet følgende: «Da jeg mottok meldingen om hans salg, ble jeg mildest talt sjokkert over et så klart brudd på regler og vanlig etikk.»

Aksjelovbrudd?

Røsjø, som selv granskes i en annen sak, mener Larsen har brutt reglene ved å selge sine aksjer. Larsen på sin side er rystet over nåværende styremedlem Røsjø: - Jeg har ikke sett hans informasjon til børsen. Men i styremøtet sist torsdag ble vi enige om ikke å la denne saken bli en offentlig debatt. Vi ble sterkt oppfordret til å få situasjonen over i et annet spor. Det samme er vi i styret blitt enige om i dag, sier Larsen.

- Var Røsjø enig i dette?

- Han sitter fortsatt i styret, så vidt jeg vet, svarer radiosjef Svein Larsen. Larsen er under børsgransking etter å ha tjent godt på sitt oppsiktsvekkende aksjesalg for 2,1 millioner kroner i forrige uke. Larsens salg av 74800 aksjer skjedde to dager før styret vedtok å skrive ned forventet årsresultat med opptil 10 millioner kroner. Aksjekursen falt og Børsen vurderer nå Larsen-saken som et mulig brudd på aksjereglene.

- Jeg kjente til deler av innholdet i den foreløpige revisjonsrapporten, sier Larsen til Dagbladet.

Kredittilsynet

Oslo Børs regner med å gjøre seg ferdig med saken i dag - eller seinest i løpet av uka - og vil sende den over til Kredittilsynet. Det bekrefter Geir Harald Aase ved Oslo Børs.

- Jeg har ikke hørt noe fra Børsen ennå, men vil om nødvendig gi en fyldig rapport, sier Svein Larsen.

- Angrer du i dag på tidspunktet av salget?

- Jeg vil ikke resonnere over det i avisene. Men Larsen er altså ikke den eneste i P4 som blir etterforsket for mulig innside-handel. Ifølge internettavisa «digi.no» kjøpte Endre Røsjø 1000 P4-aksjer to uker før selskapet la fram resultater for tredje kvartal i år. Børsen og Kredittilsynet sjekker om aksjekjøpet ble foretatt i handleforbudsperioden før en resultatframleggelse. Dagbladet fikk ikke kontakt med Endre Røsjø i går.