Børs-krig i P4

Det koker på toppen av Radio Hele Norge - P4. Mens Svein Larsen børsgranskes for sitt aksjesalg, blir han offentlig skjelt ut av styremedlem Endre Røsjø. Men de to er i samme båt: Også Røsjøs aksjekjøp har havnet i børsens kritiske søkelys.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nylig avtroppet styreformann Endre Røsjø skjeller ut kanalsjef og styremedlem Svein Larsen. Ifølge Finansavisen har Røsjø i brev til Oslo Børs skrevet følgende: «Da jeg mottok meldingen om hans salg, ble jeg mildest talt sjokkert over et så klart brudd på regler og vanlig etikk.»

Aksjelovbrudd?

Røsjø, som selv granskes i en annen sak, mener Larsen har brutt reglene ved å selge sine aksjer. Larsen på sin side er rystet over nåværende styremedlem Røsjø: - Jeg har ikke sett hans informasjon til børsen. Men i styremøtet sist torsdag ble vi enige om ikke å la denne saken bli en offentlig debatt. Vi ble sterkt oppfordret til å få situasjonen over i et annet spor. Det samme er vi i styret blitt enige om i dag, sier Larsen.

- Var Røsjø enig i dette?

- Han sitter fortsatt i styret, så vidt jeg vet, svarer radiosjef Svein Larsen. Larsen er under børsgransking etter å ha tjent godt på sitt oppsiktsvekkende aksjesalg for 2,1 millioner kroner i forrige uke. Larsens salg av 74800 aksjer skjedde to dager før styret vedtok å skrive ned forventet årsresultat med opptil 10 millioner kroner. Aksjekursen falt og Børsen vurderer nå Larsen-saken som et mulig brudd på aksjereglene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer