Bortimot perfekt TV

En av de beste rollefigurene på tv akkurat nå er en alkoholisert, snakkende hest.

LOST IN TRANSLATION: «BoJack Horseman» er juvelen i Netflix' humorkrone, mener Dagbladets anmelder. Foto: Netflix
LOST IN TRANSLATION: «BoJack Horseman» er juvelen i Netflix' humorkrone, mener Dagbladets anmelder. Foto: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Netflix' egenproduserte dramaserier er sjelden dårlige, men skal heller ikke anklages for å pløye ny mark. De er komfortable med å være vellagde, trygge varianter av ting vi har sett før. Humorseriene deres, derimot, er et ganske annet kapittel. De er innovative, eksperimenterende, og fulle av særpreg. Og juvelen i Netflix' humorkrone er «BoJack Horseman».

Fallert komikerhest

I et Hollywood der mennesker og snakkende dyr lever om hverandre finner vi BoJack, en fallert komikerhest som bruker tiden sin på å drikke, se DVD'er av den generiske 90-tallssitcomen som gjorde ham berømt, og forakte alt og alle. Men mest av alt seg selv.

Popkulturreferansene og vitsene ligger tettere enn LA-smogen. Serien dekonstruerer det overfladiske kjendislivet med kirurgisk presisjon, men også vår egen kjendisdyrking, narsissisme og tv-påvirkede tro på at alle livets utfordringer kan løses i løpet av en halvtime og få en lykkelig slutt med sløyfe på. Søt barne-tv-animasjon og bløte dyreordspill til tross: dette er bekmørke greier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer